Ембарго на вноса на въглища и химикали и износа на

...
Ембарго на вноса на въглища и химикали и износа на
Коментари Харесай

Ройтерс: ЕС ще наложи ембарго на вноса на въглища от Русия


Ембарго на вноса на въглища и химикали и износа на компютри и полупроводници: това са единствено част от огромните ограничения против Русия, които Европейски Съюз ще предложи, оповестяват водещи медии.

Европейската комисия ще предложи нови общоевропейски наказания против Русия, измежду които налагането на ембарго на вноса на съветски въглища, химикали и други артикули на стойност към 9 милиарда евро годишно, оповестява организация Ройтерс. Тя се базира на свои източници в Брюксел.

В случай че страните членки одобрят ембаргото, това ще е първата възбрана за импорт на енергийни суровини от началото на съветската инвазия в Украйна. Непосредствено след нападението, тематиката за  и апелите за преустановяне на импорта на природен газ, петрол и въглища предизвикаха разпалени полемики в Европа.

Европейски Съюз желае да ограничи достъпа на съветски товарни коли

Европейският съюз ще предложи и прекратяването на износа към Русия на полупроводници, компютри, технологии за полутечен природен газ и друго електрическо и транспортно съоръжение. Стойността на тези артикули се пресмята на към 10 милиарда евро годишно, оповестяват още източниците на Ройтерс.

Ще бъде неразрешен и достъпът на съветски плавателни съдове и товарни коли до територията на Европейски Съюз, което в допълнение ще ограничи търговията с Русия. Изключения ще се вършат единствено за енергийна търговия, храна и медикаменти.

Европейски Съюз ще забрани и всички транзакции с съветската държавна банка ВТБ, както и с други три съветски банки, които. Очаква се десетки руснаци, в това число политици и олигарси, да бъдат добавени към.

Фон дер Лайен ще пътува до Киев, откакто посети София

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел ще пътуват до Киев тази седмица, с цел да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски. Фон дер Лайен има и планувано посещаване в София тази седмица. То беше в началото оповестено за 8 април, само че в този момент е преместено с ден по-рано. 

Фон дер Лайен и редица водещи европейски политици осъдиха остро, където след изтеглянето на съветските войски бяха открити трупове на стотици цивилни жители. Украйна и Западът. Фон дер Лайен призова за осъществяване на без значение следствие.  " Извършителите на военни закононарушения ще бъдат подведени под отговорност ", написа тя в Туитър.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР