Еманюел Макрон изглежда, че взема преднина пред опонентката си Марин

...
Еманюел Макрон изглежда, че взема преднина пред опонентката си Марин
Коментари Харесай

Последни данни преди балотажа: Макрон изглежда взема преднина пред Льо Пен

Еманюел Макрон наподобява, че взема преднина пред съперничката си Марин льо Пен за балотажа в неделя. Това демонстрират последните сондажи в деня, в който се закрива предизборната акция за президент на Франция, написа " Гардиън ".

Според изследването на Ipsos 57,5 на 100 от интервюираните споделят, че имат намерение да гласоподават за настоящия държавен глава, против 42,5 на 100 за Льо Пен. Дори при 3,3 на 100 отклоняване, резултатът за Макрон му подсигурява победа.

5 на 100 от участниците в проучването, които споделят, че ще гласоподават за настоящия президент, се двоумят. За лидерката на " Националния общ брой " неуверените гласоподаватели са 8 на 100. Но има различен %, който носи неустановеност за крайния излаз от вота. 40 на 100 от тези, които споделят, че ще пуснат празна бюлетина, прибавят, че въпреки всичко може в последния миг да изберат един от двамата претенденти.

Според друго проучване на BVA, оповестено в петък, Макрон печели с разлика от 11 %.

Сегашния френски президент би трябвало да победи Льо Пен със сериозна преднина, с цел да може да упорства, че има мандат да извърши програмата си, в която като най-противоречива мярка се планува повдигането на пенсионната възраст. Това предложение към този момент докара до продължителни национални стачки и митинги.

Въпреки че щабът на Льо Пен се пробва да наложи тезата, че Макрон е нахален и надменен, изключително съотнесено към дебата от сряда вечер, болшинството от гласоподавателите са на друго мнение. Според резултатите от допитване след близо тричасовия вербален конфликт сред двамата съгласно феновете Макрон се е справил доста по-добре от съперничката си и е победител от дебата.

Шефът на социологическата организация Odoxa Гаел Слиман разяснява, че съгласно резултатите настоящият президент печели с 53 на 100 по отношение на 47 на 100 за Льо Пен, при 2,5 на 100 неточност.

" Президентът страда от слаб трансфер на гласове на гласоподаватели, които на първия тур са предпочели различен претендент, даже и когато е имало апел от негова страна да се поддържа Макрон ", изяснява Слиман.

" Той не получава трансфер от над 50 на 100 от гласовете на никой от неуспелите претенденти. В същото време Льо Пен може да разчита на над 80 на 100 от гласовете, дадени за Ерик Земур ", прибавя той.

Според него това се дължи на неналичието на явен апел за поддръжка от страна на Жан-Люк Меланшон.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР