Ема Радукану заяви, че личният ѝ живот не се е

...
Ема Радукану заяви, че личният ѝ живот не се е
Коментари Харесай

Радукану: Понякога забравям, че съм шампионка от Големия шлем


Ема Радукану съобщи, че персоналният ѝ живот не се е трансформирал изключително след купата от US Open. Световната №12 даде изявление за английското издание Telegraph, в което описа за детството си и с какво се е занимавала несполучливо преди тениса. Първата ракета на Англия показа и кои са някои от задачите ѝ отвън корта за идващите няколко години.

„Не отделих доста време за празненства след US Open. Просто съм си такава – постоянно бързам към идващото предизвикателство и не мисля за триумфа, който съм постигнала преди малко. С времето обаче се научих, че би трябвало да съм по-спокойна в това отношение. Ако преследваш прекомерно настървено трофеите от Големия шлем, след няколко несполучливи шампионата може да загубиш мотивацията си“ – показа международната №12.

„Все още съм изцяло естествен човек. Майка ми непрекъснато ми се кара за дребни неща, като да си мия лицето заран, тъй като другояче евентуално ще не помня да го направя (смее се). Макар да съм у дома единствено за няколко дни в месеца, аз съм обикновено 19-годишно момиче. Стаята ми постоянно е разхвърляна, тъй като съм непрекъснато на подготовка или на път и от самото начало амбалирам и разопаковам багаж. Когато потеглям за шампионат, целият квартал схваща. Все едно избухва бомба“ – добави Радукану.

На въпроса дали неубедителната ѝ форма от началото на сезона я тормози, британката отговори „Знам, че сега резултатите ми не са доста положителни, само че в нашия спорт всеки има такива интервали. Неизбежно е. Всички играят оптимално стимулирано против мен, само че това е нещо, което одобрявам като комплимент. Подобна конюнктура ще ме подтиква да поакзвам най-хубавото от себе си и да се модернизирам като играч“.

Радукану показа и какъв брой мощно въздействие са оказали върху нея родителите ѝ. Шампионката на US Open е от разбъркан генезис, като татко ѝ е румънец, а майка ѝ – китайка.

„Културите на родителите ми оказаха доста мощно въздействие върху мен като персона. Те са хора, които имат доста високи условия и постоянно ми се е налагало да поставям гоелми старания, с цел да съумея да ги впечатля. Те постоянно са били директни с мен, когато са считали, че не се оправям задоволително добре. Никога не са ми давали напразни очаквания и това е една от главните аргументи да стигна до тук“.

„Бях срамежливо и затворено дете, само че още от първия миг обикнах тениса с цялото си сърце. Майка ми ме записа на балет дружно с дъщерите на приятелките ѝ, само че съм грациозна като слон. Харесват ми мощните страсти, които предсотавят, да вземем за пример, моторните спортове. До ден сегашен избирам да виждам надпревари пред това да си полирам ноктите. Един ден авантюристичният ми дух ме води на тенис корт. Реших да се опитвам и открих, че умея да идрям топката. Не ми лиши доста време, с цел да схвана, че това е спортът, който обичам и в който съм най-добра“ – споделя шампионката на US Open.

Радукану съобщи също, че както за нея, по този начин и за родителите ѝ, образованието е извънредно значимо. „За мен беше значимо да продължа образованието си редом с тренировките, защото това ми позволяваше да мисля за нещо друго, с изключение на за тенис. Има доста играчи, които напущат учебно заведение на 12-13 години и няколко години по-късно завършват и с тениса, тъй като са му отдали целия си живот и най-после просто за изтощени душевен. Бих предложила на всички млади играчи да завършат образованието си. За майка ми беше значимо да си оставя опция да отида в лицей. Ако не се занимавах с тенис, щеше да ми достави наслаждение да продължа да изучавам. Може би някой ден ще завърша компетентност в региона на финансите и ще се посветя на този бизнес. Друга от задачите, които съм си сложила, е да науча най-малко още един език през идващите няколко години“.

Британката бе запитана и по какъв начин се е трансформирал животът ѝ след триумфа на US Open.

„Единственото, което се промени, бе това, че завоювах „мейджър“ купа. По отношение на фамилията и приятелите ми всичко останали е същото. Най-голямата смяна бяха множеството ми нови задължения, както и методът, по който медиите и почитателите ме възприемат. Хората, които ме познават от дълго време, знаят, че въобще не съм се трансформирала. Ако направя нещо неправилно, родителите ми бързо ще ме върнат в правия път“.

„Може да не ми повярвате, само че от време на време не помня, че съм шампионка от Големия шлем. Това може би е нещо, за което би трябвало да мисля по-често с положителни усеща, вместо да е извор на напрежение поради упованията на хората. Постигнах една от фантазиите си, само че в това време не трябва да не помня за какво се занимавам с това, а точно любовта ми към тениса“ – приключи Радукану.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР