Ема Радукану се превърна в сензацията на миналата година, когато

...
Ема Радукану се превърна в сензацията на миналата година, когато
Коментари Харесай

Без време за губене: Радукану ще работи с бивш треньор на Джокович и Шарапова?

Ема Радукану се трансформира в сензацията на предходната година, когато победи на US Open, тръгвайки от квалификациите, като по този метод се трансформира в първата състезателка, която съумява да стори сходен героизъм в Откритата епоха на тениса. Въпреки това напълно скоро след триумфа си британката взе решение да се раздели със своя ща, извел я до най-големия ѝ триумф, само че от този момент тя по този начин и не може да откри верните хора и смени треньора си три пъти през последните 12 месеца. За последно тийнейджърката работеше с Торбен Белц, само че преди няколко дни разгласи, че пътищата им се разделят след 5-месечно съдействие, и сега още веднъж е в търсене на треньор.

Според The Times най-вероятно вакантното място ще бъде заето от италианския експерт Рикардо Пиати, с който британката договаря да стартират работа преди началото на Откритото състезание на Франция. През февруари той се раздели с Яник Синер и в този момент прекарва времето си главно в своята академия в Италия, където Радукану тренира по-рано този месец. Италианецът е бил част от щаба на мнозина елитни състезатели, като измежду тях най-силно се открояват имената на Новак Джокович (в интервала 2005-2006 година), както и на петкратната носителка на трофеи от Шлема Мария Шарапова (от 2019 до 2020 година).

Emma Raducanu turns to former coach of Novak Djokovic and Maria Sharapova as US Open champion seeks her fourth coach in ten months
— Times Sport (@TimesSport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР