Elliott Management призовава най-голямата група за имоти в Япония, Mitsui

...
Elliott Management призовава най-голямата група за имоти в Япония, Mitsui
Коментари Харесай

Активисткият фонд Elliott се насочва към най-голямата група за имоти в Япония

Elliott Management приканва най-голямата група за парцели в Япония, Mitsui Fudosan, да стартира назад изкупуване на акции за 1 трилион йени (6,8 милиарда долара), защото фондът за деятели в Съединени американски щати се насочва към най-престижния завършек на Фондов пазар в Токио.

Исканията на Elliott — показани на висшия мениджмънт през последния месец — включват искане компанията да продаде своя дял от $3,6 милиарда в Oriental Land, компанията, която ръководи Токийския Дисниленд, споделиха хора, близки до фонда и Mitsui Fudosan.

Ходът на Elliott е част от възходящия напън върху японските компании да подобрят пазарните си оценки, да покачат стандартите си на корпоративно ръководство и да усилят възвръщаемостта на личния си капитал.

Това натискът се ускори през последните 18 месеца, защото Токийската фондова борса принуди фирмите да изложат по какъв начин възнамеряват да покачат корпоративната си стойност - скица, предопределена да засрами тези, които не съумяват да го създадат - до момента в който мест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР