Елизабет II може би никога нямаше да е кралица на

...
Елизабет II може би никога нямаше да е кралица на
Коментари Харесай

Абдикация отваря пътя към трона за Елизабет II

Елизабет II може би в никакъв случай нямаше да е кралица на Англия в случай че не беше една абдикация през 1936г. Тогава нейният чичо Едуард  Едуард VIII абдикира, откакто се дами за разведена жена - Уолис Симс.
Прочетете още
Неговият правоприемник става брат му Джордж VI, който е татко на Елизабет II. Така Елизабет се трансформира в първи престолонаследник на английската корона, тъй като Джорд има единствено две дъщери - Елизабет и Маргарет, която умира през 2002г. 

Джордж ръководи Англия в тежки години, когато страната е във Втората международна война. Джордж има и голям проблем - заеква и това е голям проблем в миг, в който нацията би трябвало да е единна и да има вяра на своя крал, който обаче някак не съумява да завоюва доверието на англичаните. Филмът Речта на краля е точно по този случай. Джордж преборва казуса. Пристрастява се към пушенето и поради целия стрес след войната и от пушенето му е открит рак на белия дроб. Умира през 1951г. на 56 години. 

Така Елизабет се трансформира във втората Елизабет в историята на Англия след друга именита фигура - Елизабет I. Тя се възкачва на престола на 26 години. Едва ли обаче някой е считал, че Елизабет II ще се трансформира в най-дълго управлявалия монарх на Обединеното кралство и вторият най-дълго управлявал монарх в света. 

Точно 70 години отпред на престола е на престола, а през това време целият свят сменяше монарси, министър председатели, президенти, ръководители. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР