Елитните футболни клубове в Бразилия гласуваха единодушно против разрешаването на

...
Елитните футболни клубове в Бразилия гласуваха единодушно против разрешаването на
Коментари Харесай

Клубовете в Бразилия са против разрешаването на публика по стадионите

Елитните футболни клубове в Бразилия гласоподаваха единомислещо срещу разрешаването на почитателите да се върнат на стадионите в изискванията на пандемия, отхвърляйки решението на Министерството на здравеопазването да позволи на територията на страната да се позволява аудитория до 30% от потенциала на стадионите. Бразилската футболна конфедерация съобщи, че се съгласява с желанието на клубовете, макар че поддържа последователното завръщане на почитателите, откакто бъдат въведени всички ограничения за сигурност.

" Конфедерацията и клубовете ще се срещнат още веднъж след две седмици, с цел да обсъдят въпроса още един път ", се споделя в изказване.

Всичките 20 тима поддържаха възбраната, като Фламенго беше единственият клуб, който не изпрати представител на срещата в събота. Решението идва четири дни, откакто здравното министерство на Бразилия даде зелена светлина на почитателите да се върнат на стадионите.

Според предлагането на стадион " Маракана " в Рио де Жанейро ще бъде позволено да участват към 25 000 души. Този проект беше необятно подложен на критика в Бразилия, една от най-тежко засегнатите страни от пандемията от ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР