Елисавета Панова, която е съпруга на председателя на Върховния касационен

...
Елисавета Панова, която е съпруга на председателя на Върховния касационен
Коментари Харесай

Елисавета Панова осъди медии на Делян Пеевски за 30 000 лв. за клевета

Елисавета Панова, която е брачна половинка на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, осъди „ Телеграф медия “ на Делян Пеевски на общо 30 000 лв. за издание на обидни и оскърбителен изказвания, сподели инспекция на Mediapool в правосъдните регистри.
Отделно издателят дължи 2 600 лв. разходи по делото. Присъденото обезщетение е за увреждане на положителното име и достойнството на Панова. Тя заведе дело против вестниците „ Монитор “ и „ Телеграф “ за публикуването на анонимната публикация със заглавие „ Черният лебед “ на Лозан с кримидосие “ през април 2017 година.

Решението на Софийския градски съд може да се апелира пред Върховния касационен съд. Издателят „ Телеграф медия “ твърди, че не носи отговорност за публикациите, тъй като те са препечатка от електронното издание „ Агенция Монитор “, което се издава от „ НСН инвестмънт “ (също благосъстоятелност на Делян Пеевски). Ответникът декларира, че в осведомителните фондове на Министерство на вътрешните работи за Панова съществували данни за осъществено от нея през 2004 година незаконно действие „ безчинство – опозиция на орган на властта “.

Щом Министерство на вътрешните работи потвърждавало, че ищцата попада в „ масивите “ като причинител, отговорността на ответниците автоматизирано се изключвала. Проверката на правосъдния състав отхвърля като погрешни изказванията на ответниците.

В архивите на Министерство на вътрешните работи няма „ полицейска регистрация “ против Панова, тъй като против нея не е било водено наказателно дело. Става дума за „ заявителски материал “, по който прокуратурата е отказала да образува дело поради липса на данни за осъществено закононарушение. „ Следователно изказванията за „ престъпна регистрация “ и „ кримидосие “ по отношение на ищцата съставляват клюка по смисъла на чл.147 от Наказателния кодекс – съзнателното оповестяване на неистинен позорни условия за обещано лице или приписване на закононарушение “, се споделя в решението на Софийския градски съд. Магистратите припомнят, че в изявленията на двата вестника е използван и изразът: „ Тя се разминала без присъда за закононарушението си “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР