елиминира шесткратния победител в Лига Европа Севиля, след като победи

...
елиминира шесткратния победител в Лига Европа Севиля, след като победи
Коментари Харесай

Уест Хам изхвърли властелина на Лига Европа след продължения

отстрани шесткратния победител в Лига Европа Севиля, откакто победи с 2:0 андалусийците на " Лондон Стейдиъм " след продължения. Преди седмица " червено-белите " завоюваха с 1:0 на " Рамон Санчес Писхуан ", само че гол на в 39-ата минута заличи пасива им. В 112-ата минута донесе успеха на лондончани. За украинеца това бе втори гол в последните два мача на Уест Хам. Така " чуковете " се класираха за 1/4-финал в Европа за първи път от 41 години.

Микаил Антонио и започнаха, макар че имаха травми след дуела с Астън Вила, когато бяха сменени. Ракитич се завърна в 11-те на Севиля, откакто пропусна първия дуел.

Още преди началото на дуела лондончани оповестиха, че слагат връх за най-добре посетен домашен дуел на " чуковете ". Клубът се похвали, че е продал 60 000 седящи места, като 59 000 от тях са за почитатели на Уест Хам.

В 12-ата минута домакините проведоха добра офанзива, приключила с удар от въздуха на Форналс. обаче блокира в решаващия миг. В 27-ата Севиля имаше страховит късмет, само че Ареола се намеси ослепително и избави шут на Ен-Несири от точката за осъществяване на дузпа. Буну пък отрази изстрел на Антонио. След това Соучек не съумя да направи добавка.

В 39-ата минута " Лондон Стейдиъм " изригна, откакто точно Соучек засече с глава доста положително центриране на Антонио. Така Уест Хам заличи преднината на Севиля.

В самия завършек на първата част Ел-Несири пропусна с глава, стреляйки настрана.

През второто полувреме Уест Хам аткуваше много по-опасно, въпреки че гостите владееха повече топката. Най-добрата обстановка за гол бе в 63-тата минута, когато Антонио изведе Лансини на добра позиция, само че Буну избави.

Нов гол по този начин и не падна, тъй че стигна до продължения. В 99-ата минута Уест Хам бе доста покрай гола. Форналс центрира от корнер, Доусън отклони, след което Соучек стреля от дребен ъгъл настрана от задачата.

Уест Хам бе по-активен и през второто продължение. В 112-ата минута " чуковете " справедливо стигнаха до втори гол. Форналс стреля от границата на наказателното поле към далечния ъгъл. Буну мазета, само че Ярмоленко направи добавка от близко, разписвайки се във втори следващ мач на лондончани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР