Елена Йончева ще бъде начело на делегацията на мониторинговата група

...
Елена Йончева ще бъде начело на делегацията на мониторинговата група
Коментари Харесай

Елена Йончева ще води мисията на ЕП за проверка как харчим европари

Елена Йончева ще бъде отпред на делегацията на мониторинговата група на Европейския парламент по време на задачата ѝ у нас в края на септември, заяви стратегия " Хоризонт " на БНР. Става въпрос, която би трябвало да ревизира положението на върховенството на закона в България по характерна линия - инспекция за усвояването на евросредствата.

Мисията е на групата LIBE. Групата следи демокрацията и върховенството на закона в България и е към комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европарламента.
 Втора серия унищожителни въпроси от евродепутати към Гешев за Борисов – към момента няма отговори Втора серия унищожителни въпроси от евродепутати към Гешев за Борисов – към момента няма отговори
Бойко Борисов ли приказва на аудиозаписите, изтекли в общественото пространство през юни, 2020 година? Този въпрос, наред с редица други, с...

Йончева разясни, че тя ще се запознае със обстановката на място, както и ще види какво се подхваща за отстраняването на огромните проблеми по върховенството на закона, написа в. " 24 часа ".

В средата на юли ръководителят на комисията на Европейския парламент по бюджетен надзор Моника Холхаймер (ЕНП) предложи евродепутати да пътуват до България за инспекция на място за усвояването на европейския бюджет. Тя направи това предложение на съвещание на парламентарната комисия, на което бяха разисквани наложените от Съединени американски щати наказания против български жители по закона " Магнитски ". Холхаймер разясни, че евродепутатите биха желали да се уверят в вярното потребление на европейските средства и в потребността от законодателни промени, с цел да се избегнат злоупотреби. " От известно време сме загрижени, че може да има измами със средства от Европейски Съюз и интервенция от непознати страни като Русия и Турция ", добави тя.

Социалистите и демократите показаха образци за открити нарушавания у нас от последните месеци и приканиха за следствия и търсене на отговорност. Зелените прибавиха, че публичните поръчки в нашата страна се печелят от стеснен кръг компании без съревнование и попитаха по какъв начин Съединени американски щати, публицисти и българите виждат това, което Европейската комисия не вижда. От " Идентичност и народна власт " показаха, че 20 на 100 от разследваните случаи от ОЛАФ са в нашата страна.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР