Елена Рибакина продължава успешно кампанията при защитата на титлата си

...
Елена Рибакина продължава успешно кампанията при защитата на титлата си
Коментари Харесай

През сълзи на очи: Контузия извади 1/2-финалистка от РГ на Уимбълдън и прати Рибакина напред

Елена Рибакина продължава сполучливо акцията при отбраната на купата си на Уимбълдън и към този момент е измежду 1/4-финалистките в конкуренцията. Казахстанската представителка през днешния ден се очакваше да се изправи против привидно най-трудното си тестване до момента в хода на шампионата, в лицето на Беатриз Хадад Мая, само че в последна сметка борба на корта нямаше, поради обстоятелството че полуфиналистката от Ролан Гарос се контузи и след изиграването на единствено пет гейма прекрати присъединяване си в мача, при което третата сложена се поздрави с триумфа - 4:1 и отричане. 

По този метод международната номер 3 записа своята 11-а поредна победа върху " свещената трева " и идващото затруднение на пътя ѝ към отбрана на трофея се явява да бъде една всред двукратната шампионка Петра Квитова и шестата сложена Онс Жабер, с която могат да оформят повтаряне на финала си в Лондон отпреди 12 месеца.

Още в самото начало на дуела двете тенисистки, славещи се с впечатляващ растеж от порядъка на 185 сантиметра, засвидетелстваха класата на своите сервиси, като безпроблемно завоюваха откриващите си подавания. С отминаването на първата отмора за мача обаче, сериозен физически дискомфорт в региона на гърба наруши съществено положението на бразилката, която изпитваше големи компликации даже единствено при напредването си, като това незабавно докара до пробив за 3:1 в актива на третата сложена.

В първия вероятен миг последва медицински таймаут за Хадад Мая, чиито сълзи от болежка просто не се сдържаха в очите ѝ, като още с това стана ясно, че конфликтът едва ли ще бъде изигран и при подновяването на играта левичарката даже не помръдна от позицията си, взимайки резонното решение да се откаже след единствено 20 минути, с което Рибакина продължава напред на Уимбълдън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР