Електрозахранването на датския остров Борнхолм в Балтийско море прекъсна днес

...
Електрозахранването на датския остров Борнхолм в Балтийско море прекъсна днес
Коментари Харесай

Спря електрозахранването на датски остров

Електрозахранването на датския остров Борнхолм в Балтийско море прекъсна през днешния ден и управляващите споделиха, че подводният кабел, доставящ електричество от Швеция, е бил пресечен, като аргументите за това не са известни, съобщи Асошиейтед прес.

Компанията снабдител на електричество за Борнхолм сподели, че островът " за жалост сега е обиден от оперативно спиране ". " В момента няма аргументи да се спекулира каква е повода и ние в този момент изясняваме на какво се дължи спирането на електрозахранването ", се прибавя в известие на уеб страницата на компанията.

Токът е спрял сутринта и електрозахранването за към една трета от жителите на острова е било възобновено към час и половина по-късно, сподели компанията оператор. Тя чака, че електрозахранването на целия остров ще бъде възобновено до обяд.

На скалистия остров Борнхолм, който се намира южно от Швеция, живеят съвсем 40 000 души. Електрозахранването бе прекратено, откакто предишния месец бяха открити течове от съветските тръбопроводи " Северен поток ", за които държавните управления на Дания и Швеция показаха съмнения, че се дължат на бойкот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР