Електронното таксуване в автобусите и по спирките на градския транспорт

...
Електронното таксуване в автобусите и по спирките на градския транспорт
Коментари Харесай

В Пловдив изключват електронно-билетната система в автобусите

Електронното таксуване в рейсовете и по спирките на градския превоз ще бъде изключено през днешния ден, заяви пред публицисти зам.-кметът Тодор Чонов. Билети и карти ще могат да се закупуват единствено от кондукторите, както и от пунктовете за продажба на пътни документи в районните кметства и избраните гишета от община Пловдив.

Причината е, че испанската компания " Индра " не е подала документи към Национална агенция за приходите и Националния институт по метрология за узаконяване. Поради това Община Пловдив ще издава пътните документи през свои касови апарати, които да регистрират продажбите. Миналата година от общината се пробваха да пуснат системата в целостта ѝ, само че при по-голямо натоварване, тя се срина.

Община Пловдив към този момент е получила 489 000 лв. от гаранцията на " Индра ". Освен това Общината е завела и иск към компанията за 1,5 милиона лв., като по-късно може да се предявят спомагателни финансови искания, разясни Чонов.

Той сподели, че ще се направи пазарно изследване за надграждане на електронно-билетната система, както и ще се употребява каквото може от наличното съоръжение за таксуване на пасажери в рейсовете. Подготвя се и нова социална поръчка за ел.-билетна система. Вече три български компании са предложили своя предложения за таксуване в обществения превоз.

Все още е доста рано да се каже, по кое време електронно- билетната система ще проработи в Пловдив, разясни Тодор Чонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР