Електронните услуги на кадастъра са с 30 на сто по-евтини

...
Електронните услуги на кадастъра са с 30 на сто по-евтини
Коментари Харесай

Електронните кадастрални услуги с 30% по-евтини от тези на хартия

Електронните услуги на кадастъра са с 30 на 100 по-евтини от документите, които се издават на книжен притежател, оповестиха от районното министерство.
Предоставяните от Агенцията по геодезия, картография и кадастър електронни услуги са същите, като тези, които жителите и бизнесът могат да получат на гише. Времето за правене на декларираните на място или онлайн документи е едно и също.

Едни от най-често търсените услуги - издаването на схема на парцел или скица на независим обект, на хартия костват 20 лв., а декларираните и получени електронно документи - 14 лв.. Скиците и схемите към този момент са безсрочни, в случай че няма смяна в събитията за парцела.

Тяхното заявяване и приемане по електронен път може да се направи посредством Кадастрално-административната осведомителна система на кадастъра.

С измененията в Закона за кадастъра и имотния указател инженери по геодезия към този момент също могат да издават схема на парцел или скица на независим обект. Така се уголемява още кръгът от вероятните способи, по които жителите и бизнесът да получават кадастрални услуги.

Очаква се вследствие на нормативната смяна, която е в действие от началото на месеца, да се усили броят на общините, които желаят да подкрепят службите по геодезия, картография и кадастър. Повишаването на броя им също ще докара до възстановяване на обслужването на потребителите, защото те ще могат да декларират и получават услуги от кадастралната карта допълнително общински центрове, оповестяват от районното министерство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР