Електронните цигари са 95% по-малко вредни от конвенционалните цигари, а

...
Електронните цигари са 95% по-малко вредни от конвенционалните цигари, а
Коментари Харесай

Нов доклад на Комисията по наука и технологии във Великобритания: продуктите с нагряване на тютюн са 90% по-малко вредни от обикновените цигари

Електронните цигари са 95% по-малко нездравословни от стандартните цигари, а продуктите с нагряване - към 90% по-малко нездравословни.

Това се показва в нов отчет на Комисията по просвета и технологии към Камарата на Общините – долната камара в Британския парламент, бе показан пред английските депутати в петък, 17-ти август. Според членовете на Народното събрание, неправилните схващания за електронните устройства могат да доведат до това, държавното управление да пропусне опцията да реши казуса с един от най-сериозните причинители на гибел във Англия, а точно тютюнопушенето.

Електронните цигари постоянно биват подценявани като средство за прекъсване на пушенето от Националната здравна работа на Англия, настояват депутатите от Комисията. Поради потвърдения капацитет за понижаване на вредата на новите други възможности, членовете на Народното събрание приканват да се облекчат регулациите по отношение на лицензирането, рекламата и даже предписването на електронни устройства поради изгодите за публичното здраве. Депутатите упорстват английското държавно управление да премисли и тяхното облагане с данък и използването на обществени места, в това число унищожаване на възбраната за прилагане в публичния превоз.

От години Обединеното кралство води сериозна война против тютюнопушенето. Предприети са съществени ограничения – огромни публични акции за вредата от тютюнопушенето, възбрана на реклама и приложимост на закрито, нарастване цената на кутия цигари до над 10 паунда, въвеждане на едноцветни опаковки на кутиите без марки и примамливи за потребителите цветове и други. Въпреки многогодишните старания обаче, 15.5% от британците към момента пушат, а тютюнопушенето продължава да бъде съществена предотвратима причина за заболеваемост и смъртност на Острова.

Позитивното мнение на здравните управляващи на Острова за електронните устройства звучи необичайно на фона на българския негативизъм към тях, само че съществува огромна разлика сред България и Англия и тя се дължи на контрола при вноса и качеството на продуктите. Електронните цигари се управляват строго от управляващите във Англия, като се наблюдават интернационалните стандарти за качество както при устройствата, по този начин и при никотиновите течности. До момента през развой на утвърждение са минали над 32 000 електронни устройства, а някои електрони цигари даже са регистрирани като медицински произведения и се продават в аптеките.

Защо ДА на електронните устройства

Лекарите във Англия са първите, които прегръщат концепцията за понижаване вредата от тютюна посредством унищожаване на дима. Кралският медицински лицей на Англия гласи в свое мнение, че „ защото множеството вреди, породени от тютюнопушенето, се предизвикват не от никотина, а от други съставни елементи на тютюневия пушек, прогнозите за здравето и живота на днешните пушачи биха могли коренно да се подобрят, като се насърчат допустимо най-вече от тях да преминат към източници на никотин, които не отделят пушек. “

По настоящем 1 от всеки 20 пълнолетни жители на Англия употребява е-цигари. Според отчет на Обществено здраве Англия, е-цигарите са най-използването средство за отричане на пушенето. Според някои проучвания, е-цигарите имат по-голям резултат върху отхвърли от тютюнопушене от всички други ограничения (забрана за реклама, пушене на закрито, увеличение на цените и други) взети дружно. Смята се, че близо 20 000 британци годишно отхвърлят цигарите с помощта на новите технологии.

Защо ЗА продуктите с нагряване на тютюн

През декември 2017 Комитетът по токсичност на Обединеното Кралство издаде първия си отчет, в който беше направена оценка на два от най-популярните нови артикули с нагряване – IQOS на Филип Морис и iFuse на Бритиш Америкън Тобако. Комитетът организира самостоятелни проучвания на двата си новаторски тютюневи артикули въз основата на необятен набор от налични данни, като направените изводи са, че „ тютюневи произведения, употребяващи правилото на нагряване понижават излагането на нездравословни химични субстанции спрямо обичайните цигари “ и „ евентуално има изцяло понижение на здравния риск за пушачите, минали на изследваните артикули (IQOS и iFuse) ".

Тези резултати се допълват от разнообразни мнения на реномирани здравни институти от Китай, през Япония, до Съединени американски щати и Германия, които преглеждат капацитета на новите произведения да понижат вредата за върлите пушачи. Резултатите към този момент са окуражаващи, като с изключение на здравните управляващи тематиката визира и финансовите регулатори, които във Англия таксуват продуктите с друг рисков профил по друг метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР