Електронен регистър на бомбоубежищата в България ще заработи от следващата

...
Електронен регистър на бомбоубежищата в България ще заработи от следващата
Коментари Харесай

Пускат електронен регистър на бомбоубежищата в България

Електронен указател на бомбоубежищата в България ще проработи от идната седмица , сподели в Благоевград шефът на Групово дело ПБЗН гл. комисар Николай Николов, съобщи БГНЕС.

Николов през днешния ден участва на старта на построяването на подготвителен център на РД ПБЗН- Благоевград. Тя ще бъде построена по българо-гръцки план край Благоевград за 10 месеца, цената й е 4.5 млн. евро Символичният старт на строителството даде кметът на града Илко Стоянов, който разруши бутилка шампанско във фадрома.

„ Дадохме старт на новия образователен корпус за подготовка на нашите пожарникари и спасители в Благоевград, а и освен. Проектът е финансиран по план за трансгранично съдействие. Очаква се той да бъде осъществен за 10 месеца. Ще има и бърза връзка с автомагистрала „ Струма “ за по-бърза логистика и деяние “, сподели основният комисар Н. Николов.

Корпусът ще съставлява приблизително огромна пожарна с три гаражни кафези , с офиси за административно обслужване, с ремонтна база и стая на пожарникарите. Едновременно в базата ще могат да се обучат 30 души, измежду които и доброволци.

„ Трябва да бъдем спокойни, тъй като бомбоубежищата са годишно проверявани. Подготвя се електронен указател, който ще бъде задействан идната седмица “, сподели шефът на Групово дело Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

Чрез интернет ще може всеки да открие къде е „ неговото “ бомбоубежище и кой е най-прекият път до него. „ Н а процедура всички здания, строени след 1950 година, са пригодени и като скривалища “ , безапелационен бе Николов.

Той добави, че оборудването в убежищата е остаряло, само че градивните условия са спазени, само че не вижда кой и за какво ще ни атакува.

„ При информация за злополучие или друга заплаха, тежки ПТП-та, хората ще бъдат уведомявани посредством текстови известия от мобилните оператори . Обществената поръчка следва да бъде подписана “, сподели още основният комисар.

По отношение на убежищата кметът на Благоевград Илко Стоянов съобщи, че Общината има подготвеност да реагира при потребност. Има опция хората да употребяват и други укрития.

Изграждането на подготвителен център на пожарната работа в града през днешния ден започва в м. Поповка в землището на село Покровник. Дейността се осъществя по план Floodguard „ Интегрирани дейности за взаимна съгласуваност и превъзмогване на рисковете от наводнения в трансграничния регион “, който се финансира по Програма Interreg V-A Гърция-България 2014-2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР