Електромобилите у нас вече ще са със зелени регистрационни табели.

...
Електромобилите у нас вече ще са със зелени регистрационни табели.
Коментари Харесай

Започна поставянето на зелени регистрационни номера на електромобилите

Електромобилите у нас към този момент ще са със зелени регистрационни табели. От през днешния ден " Пътна полиция " слага новите номера в София, а от другата седмица - и в страната.
Още по темата
Собствениците, които към този момент имат е-автомобили, могат да продължат да ги карат със старите, бели номера и единствено по избор могат и да ги сменят с нови.

Услугата се декларира от всеки притежател. Целта е тези коли да бъдат разпознаваеми. Не е наложително номерата да се сменят, осведоми Бранимир Андонов от " Пътна полиция ".

И измежду зелените номера ще има опция да се поръчва специфична композиция от букви и числа, като цената за услугата остава без смяна.

За разлика от номерата до момента, разнообразни във всеки град, при електрическите автомобили всички ще стартират с ЕА, като графичните знаци са изразени със зелен цвят. У нас към този момент има 8435 електрически коли, а от началото на годината са близо 1300.

 Снимка: БТА

За електрическите мотопеди и мотоциклети единният код е ЕМ.

Досега такива зелени табели на електрическите автомобили са въведени в над 10 страни по света.

 Снимка: БТА

Причините за появяването на новите табели за електрически транспортни средства са доста, като измежду тях са и гратис паркиране в синя и зелена зона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР