Електрическият камион на Тесла ще се нуждае от ток, достатъчен

...
Електрическият камион на Тесла ще се нуждае от ток, достатъчен
Коментари Харесай

Камионът на "Тесла" ще се нуждае от ток, колкото за 4000 домакинства, предупредиха експерти

Електрическият камион на " Тесла " ще се нуждае от ток, задоволителен за зареждане на 4000 къщи, с цел да бъде зареден. За това предизвести водеща консултантска компания, представена от в. " Файненшъл таймс ".

По-рано този месец компанията на Илон Мъск показа първия си камион, който с един заряд може да измине 800 км., теглейки към 36 тона товар. С половин час зареждане на специфичните си станции, той може да получи сила за изминаване на над 600 км.

Според Джон Федерсен, изпълнителният шеф на Aurora Energy Research, с цел да се случи това, зарядните станции ще имат потребност от 1600 киловата сила. " Това е еквивалентът на снабдяването на 3000-4000 " естествени " домове ", съобщи той. Сегашните зарядни станции на " Тесла " за коли са 10 пъти по-слаби, отбелязва изданието. От компанията са отказали коментар.

Преди Мъск е казвал, че зарядните станции ще се зареждат със слънчева сила, само че не е известно дали ще имат връзка с електропреносната мрежа. Сегашните станции разчитат частично на обновяема сила, компанията опитва и с акумулатори, които да облекчат натоварването на мрежата. Очаква се доставките на камионите да стартират през 2019 година

Други специалисти също сочат, че зареждането на такава машина за половин час ще изисква технология, по-напреднала от наличната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР