Eлектрическите превозни средства имат 79% повече проблеми от другите автомобили,

...
Eлектрическите превозни средства имат 79% повече проблеми от другите автомобили,
Коментари Харесай

От EV до хибриди - кои автомобили имат най-много проблеми?

Eлектрическите транспортни средства имат 79% повече проблеми от другите коли, осведоми последното годишно изследване на Consumer Reports.

Причината не е просто в това, че са на ток, разяснява Джейк Фишър, шеф на центъра за тестване на коли.

Проблемите пораждат, тъй като са най-вече нови модели, а те нормално имат повече неизправности, без значение от това какво ги задвижва. Електромобилните компании не са разполагали с нужните години, с цел да отработят всички дефекти, както са имали други, които създават дългогодишни модели, устояли на теста на времето.

Освен това електрическите автомобили нормално са по-скъпи модели с по-сложни софтуерни характерности - от спомагателни датчици за сигурност до всевъзможни нови съоръжения. Всички тези съвременни функционалности дават повече благоприятни условия за неточности, разяснява CNN.

" Ако погледнете електрическите автомобили, те нормално са доста натоварени с нови технологии, всички най-нови джаджи и екрани ", споделя Фишър. " Ако всички производители създаваха коли, задвижвани от акумулатори, в продължение на 100 години и внезапно някой от тях реши да сътвори мотор с вътрешно горене, също щеше да е цялостно с проблеми ", прибавя още той.

Електрическите пикапи, в частност, се показват най-зле в изследването за надеждност на Consumer Reports. Това се дължи на обстоятелството, че те се намират в пресечната точка на два изключително ненадеждни вида транспортни средства - електрически автомобили и пикапи.

Според данните от проучването обаче, не всички електрически коли са толкоз ненадеждни. Например Tesla Model 3 и Model Y, както и Ford Mustang Mach-E, имат междинна оценка на надеждност. Nissan Ariya и Hyundai Ioniq 6 имат даже по-добър резултат.

Най-ненадеждните модели се водят плъг-ин хибридите. Причината за това, съгласно Consumer Reports, е, че защото те имат мотори с вътрешно горене, електрически мотори и системи за зареждане са уязвими към всички неща, които могат да се объркат в един автомобил.

От друга страна, хибридите, които не са плъг-ин, са колите с най-висока оценка от всички, твърди Consumer Reports. Това значително се дължи на репутацията на фирмите, които ги създават.

" Една от аргументите, заради които хибридите са доста надеждни, е, че те нормално идват от надеждни производители на коли като Toyota, Honda, Hyundai и Kia ", разяснява Фишър.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР