Електрическите автомобили не са най-популярния избор в Русия, а както

...
Електрическите автомобили не са най-популярния избор в Русия, а както
Коментари Харесай

В Източна Русия е по-евтино да караш употребяван електромобил от нова Lada

Електрическите коли не са най-популярния избор в Русия, а както ви разказахме преди няколко седмици управляващите желаят да трансформират това, като предложат солидни дотации на тези които се престрашат да ги изберат пред дизеловите или бензиновите им разновидности. Изглежда, че това в действителност не важи за всички райони и някои от тях имат относително високо равнище на електрификация при превоза.

Според изследване на Bloomberg към 20 % от импортираните в Русия електрически коли през първите 5 месеца на тази година са продадени в източната част, където пък от своя страна се концентрира едвам 4% от популацията на страната. За съпоставяне, Москва, която може да се похвали с 2 пъти повече население от целия район се класира с едвам 14% от всички продажби на ел. коли.
 В Източна Русия е по-евтино да караш използван електрически автомобил от нова Lada

За това си има и рационално пояснение, несъмнено. Благодарение на разположението на източната част на страната и близката ѝ връзка с Япония, вносът на електрически коли е по-изгоден от където и да е било другаде. За образец можем да вземем употребен Nissan Leaf, чиято цена стартира от към 4000 евро, което е с към 500 евро по-евтино от чисто нова Lada Granta.
 В Източна Русия е по-евтино да караш използван електрически автомобил от нова Lada

Като прибавим и цената на горивото и дотациите, които управляващите дават в Русия, то сметаката демонстрира, че годишно може да се реализиран към 400 евро по-ниски разноски за електрическия Nissan, по отношение на Lada-та с мотор с вътрешно горене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР