Еквадорското правителство и представители на туземните общности сключиха споразумение за

...
Еквадорското правителство и представители на туземните общности сключиха споразумение за
Коментари Харесай

Правителството и представители на туземните общности сключиха споразумение за слагане на край на кризата в Еквадор

Еквадорското държавно управление и представители на туземните общности подписаха съглашение за слагане на завършек на обществената рецесия в Еквадор, съобщи Франс прес.

Правителството се съгласи да анулира указа за прекъсване на дотациите за горивата.

Двете страни се споразумяха по едно и също време с анулацията на указа да бъдат прекратени и демонстрациите против държавното управление.

Представители на туземните общности на Еквадор желаеха през вчерашния ден от президента Ленин Морено оставката на двама министри, съобщи Франс прес. Става дума за министрите на вътрешните работи и на защитата. Искането на туземните общности е предизвикано от репресиите против стачкуващи, които доведоха до гибелта на шестима души. То бе предявено на президента Морено по време на срещата за разговор на туземните общности с държавното управление, предавана по малкия екран.

"Станахме очевидци на публични безредици и на неспазване на човешките права, на прекалено принуждение против народа и на тероризъм от страна на страната. Като жест на помиряване в обществото желаеме незабавното премахване от служба на тези двама министри ", съобщи Хайме Варгас, ръководител на Конфедерацията на туземните нации на Еквадор.

Над 1300 души бяха ранени в Еквадор от началото на протестните прояви на 3 октомври, отбелязва Франс прес.

Южноамериканският търговски блок Меркосур разкритикува безредиците в Еквадор и съобщи, че всеобщите демонстрации са опит да се дестабилизира държавното управление на Ленин Морено, съобщи Ройтерс.

"Подкрепяме напъните на еквадорското държавно управление да запази мира, публичния ред и демократичните институции, като употребява инструментите, предоставени му от конституцията и законите. Осъждаме актовете на принуждение и опитите да се дестабилизира Еквадор, държавните институции и еквадорската народна власт ", обявиха членовете на Меркосур (Бразилия, Аржентина, Уругвай и Парагвай) в взаимно изказване с Перу, Колумбия и Чили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР