Екстремно време и днес в Румъния. Южната част на страната

...
Екстремно време и днес в Румъния. Южната част на страната
Коментари Харесай

Екстремно време и в Румъния: Червен код за жега, жълт за наводнения

Екстремно време и през днешния ден в Румъния. Южната част на страната се топи при температури над 40 градуса по Целзий, до момента в който окръзите на север и на запад са пометени от стихии. В Ботошани двама братя починаха, откакто гръмотевица ги удари в полето, оповестява Диджи24 и Българска телеграфна агенция.

Столицата Букурещ и осем окръга на Румъния втори ден са под червен код за рискови горещини. Очаква се оптималните температури да доближат 42 градуса.

Най-високата степен на предизвестие, само че за гръмотевични стихии е в действие в Сибиу и още 24 обитаеми места. Очаква се поривите напразно там да надвишават 100 км/ч.

В Орадя ураганен вятър натроши плочките в един от градските паркове. Въпреки че естествената буря е траяла единствено няколко минути, тя е предизвикала обилни опустошения в целия град, предава Диджи24. Паднали дървета и стълбове оставиха цели квартали без ток, а покривите на няколко къщи и блокове бяха изхвърлени на улицата.

Междувременно от Националния институт по хидрология и ръководство на водите на Румъния издадоха оранжев и жълт код за заплаха от наводнения. Предупрежденията са в действие за реки от 34 окръга на страната.

Синоптиците предвиждат внезапно захлаждане в четвъртък, когато се чака температурите да паднат с 20 градуса поради преминаващ леден фронт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР