Екстремните климатични явления и се промени заплашват около 40% от

...
Екстремните климатични явления и се промени заплашват около 40% от
Коментари Харесай

Екстремни климатични условия заплашват 40% от световните запаси на нефт и газ

Екстремните климатични феномени и се промени заплашват към 40% от международните ресурси от петрол и газ, излиза наяве от отчет на консултантската компания за риск Verisk Maplecroft, представен от Oilprice.

Това се равнява на към 600 милиарда барела нефт, пресмятат създателите на отчета. Около 10,5% от международните възстановими ресурси от петрол и газ се намират тук-там, които са оценени като доста рискови във връзка с измененията в климата, съгласно консултантската компания, до момента в който останалите 29,5% са оценени като извънредно рискови.

Опасността идва от стихии и наводнения, повишение на морското ниво и рискови температури.

Според Verisk Maplecroft членовете на ОПЕК Саудитска Арабия, Нигерия и Ирак са измежду най-уязвимите към във връзка с тези събития. Кралството е изправено пред нараснала опасност от суши, пясъчни стихии и извънредно високи температури, означават създателите на отчета. Заедно тези три страни оформят съвсем една пета от международните възстановими ресурси от петрол и газ.

По-лошата вест е, че неподходящите резултати към този момент са почнали да се демонстрират. Замръзването в Тексас от февруари тази година и урагана Ида са едни от тях.

Суровата зима в Тексас при започване на януари донесе нечуван безпорядък в нефтената и газовата промишленост в Тексас и остави милиони без ток за дълго, а ураганът Ида аргументи рекордните 55 разлива в Мексиканския залив, спирания на производството и спирания в рафиниращата промишленост на брега на Персийския залив.

" Тези събитие ще бъдат по-чести и по-екстремни, ще още по-големи разтърсвания в промишлеността ", споделят създателите на отчета.

" Идентифицирането и разкриването на тези опасности е от стратегическа нужда за енергийните компании ", се споделя още в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР