Експремиерът Кирил Петков и председателят на Управителния съвет (УС) на

...
Експремиерът Кирил Петков и председателят на Управителния съвет (УС) на
Коментари Харесай

Петков и Русев в задочен спор за фалшифицирането на документи, свързани с „Да запазим Корал“

Експремиерът Кирил Петков и ръководителят на Управителния съвет (УС) на съдружие „ Да запазим Корал “ Атанас Русев влязоха в неприсъствен спор във връзка със стартирано следствие в прокуратурата за документни закононарушения, заяви Дарик с позоваване на обвиняването.

Разпитаниса десетсвидетели, чака се правенето на съдебно-графическа и на техническа експертиза, съобщи Дарик.
След правенето на експертизите наблюдаващият прокурор ще реши по какъв начин да продължи следствието и дали ще бъдат повдигнатиобвинения.

Разследването е за това, че епотвърдена неистинавписмено известие, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенцията по вписванията - то е изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия – освобождение на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение „ Да запазим Корал “ и избирането на негово място на М. Д. Същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 6 май 2021 година

В хода на разследванетоса открити данни за осъществяване и на други документнипрестъпления– сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията, означават от прокуратурата.

В своя публикацияКирил Петковзаявява, че през 2022 година е разкрил и другото лице на„ кайтиста “ Атанас Русев. Тогава той подал лист на основния прокурор с 19 лица, в който участва името на Румен Николов-Пашата.

„ Списъкът, подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази заран по този начин артистично се възмущаваше от „ неправдите “, ми звъни сърдит и ми споделя, че не е трябвало да поставям Пашата в моя лист “, написа съпредседателят на ПП–ДБ.

Атанас Русев отговори на Петков. Той назова думите му„ изтъркани опорки ", с които Петков желае да почисти " всички измами, с които влезе в политиката “. Русев добавя, че написаното от Петков е съображение да му заведе дело за клюка.

На 28 април в изявление за Българското национално радио във връзка с информация, че ДАНС е сезирана задокументна машинация, направена от него и Лена Бориславова през май 2021 година “,Кирил Петков съобщи, че това е„ следващият ченгеджийски номер “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР