Експортът на природен газ от „Газпром“ през 2018 г. е

...
Експортът на природен газ от „Газпром“ през 2018 г. е
Коментари Харесай

Експортът на „Газпром“ е достигнал нов рекорд през тази година, надхвърляйки 201 млрд. куб м


Експортът на природен газ от „ Газпром “ през 2018 година е повишен до нов най-много – над 201 милиарда куб м от 194,4 милиарда куб м през 2017 година Това оповестява Интерфакс, базирайки се на изявление на ръководителя на „ Газпром “ Алексей Милер в границите на годишното заседание на корпорацията.
Добивът на концерна през отиващата си година е повишен до 497, 6 милиарда куб м, при 471 милиарда куб м за 2017 година

„ Заедно, за трета поредна година, през тази слагаме исторически връх при доставката на газ за износ за чужбина. През тази година размерът ще надвиши 201 милиарда куб м. Доближаваме се до оптималните годишни контрактувани количества, които имаме по експортните контракти за чужбина. Без подозрение това значи, че съдействието ни с задграничните сътрудници ще се построява, като се имат поради новите действителности “, е декларирал той.
„ Газпром “ работи надеждно в изискванията на растящо търсене и през тази година ще добием 497,6 милиарда куб м, а това е с 26,5 милиарда куб м повече от 2017 година “, добави Милер.

Според ръководителя на газовия тръст забележителен е напредъка и във връзка с вложения. „ Газпром “ доближи пикът на капиталовата интензивност през 2018 година. Отминаващата година бе доста продуктивна “, сподели той.

Планът за вложения на „ Газпром “ за 2018 година в началото бе плануван за 1,279 трлн. рубли, а по-късно бе нараснал до 1,496 трлн. рубли. По-рано пикът на капиталовата интензивност се смяташе, че ще е през 2019 година с планувана сума от 1,4 трлн. рубли, само че при планирането цифрата бе намалена до 1,326 трлн. рубли.

Постигането на пикът на капиталовата интензивност от „ Газпром “ е обвързвано и с вероятността за нарастване на дивидентите, отбелязва организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР