Експлозията е станала около 1.30 ч. сутринта в сграда в

...
Експлозията е станала около 1.30 ч. сутринта в сграда в
Коментари Харесай

Силна експлозия и пожар във Франция погубиха седем човешки живота

Експлозията е станала към 1.30 ч. сутринта в постройка в дребния град Сен Лоран дьо ла Саланк, в югозападния департамент на Пиренеи Ориентал. Взривът беше последван от пожар, който се популяризирал в прилежащи здания. Общо 25 души са били евакуирани, а минимум седем души са изгубили животите си.

Бебето е едно от двете деца, убити по време на случая, съгласно известия на локалните медии.

Според локалната радиостанция France Bleu детонацията е станала на приземния етаж на постройката, в магазин за хранителни артикули и сандвичи. В непосредственост до засегнатата постройка са открити газови бутилки, само че към момента не е ясно дали те са повода или са утежнили гърмежа.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин написа в Туитър:

„ Една детонация, последвана от пожар, умъртви минимум 7 души в департамента Пиренеи-Източни. Прекъсвам пътуването си до Монпелие, с цел да отида на местопроизшествието. Давам цялостната си поддръжка на мобилизираните държавни служби и на жителите. Моите мисли са с жертвите и техните фамилии. "

Близо 100 пожарникари са били мобилизирани през нощта, а в понеделник сутринта огънят е бил овладян, само че постройката към момента е прекомерно рискова за достъп.

Снимка: Илюстративна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР