Експлозия разтърси по-рано днес района до израелското посолство в Ню

...
Експлозия разтърси по-рано днес района до израелското посолство в Ню
Коментари Харесай

Експлозия до израелското посолство в Ню Делхи, няма пострадали

Експлозия раздруса по-рано през днешния ден региона до израелското посолство в Ню Делхи, заяви Ройтерс.

 

Няма убити или ранени при детонацията, оповестиха управляващите, добавяйки, че следствията на повода не престават.

 

Заместник-ръководителят на израелската задача в Индия Охад Накаш удостовери, че членове на личния състав от посолството в Ню Делхи не са били ранени по време на детонация, избухнала по-рано денем покрай дипломатическата постройка.

 

" Всички наши дипломати и чиновници са в сигурност. Нашите екипи за сигурност работят в цялостно съдействие с локалните служби за сигурност в Ню Делхи “, сподели Накаш пред The Times of India. Той добави, че индийските и локалните управляващи си сътрудничат, с цел да получат повече детайлности.

 

Властите инспектираха региона, след което той беше още веднъж отворен за необятната общност. Няма данни някой да е потърпевш на улицата.

Мерките за сигурност към израелските дипломатически задачи по света бяха затегнати на фона на повишаването на антисемитските офанзиви, откогато Израел стартира своята контраатака против бойците на " Хамас " в линията Газа, припомня Ройтерс.

 

" Можем да потвърдим, че към 17.20 часа локално време е имало гърмеж в непосредствена непосредственост до посолството ", сподели пред Ройтерс представителят на израелското посолство Гай Нир, добавяйки, че локалната полиция и екипите за сигурност проверяват.

 

Нищо не е намерено при издирвателната интервенция три часа след гърмежа, съобщи пред организацията чиновник, участващ в следствието.

Новинарският канал на хинди в Индия - NDTV India заяви, че чиновниците на реда в Ню Делхи са разкрили писмо, адресирано до израелския дипломат в Индия Наор Гилон, малко след хипотетичната детонация покрай израелското посолство в индийската столица.

 

Писмото е било увито в знаме, което е конфискувано от полицията, оповестиха от медията. Според източници, които са говорили с The Indian Express, писмото е било с " оскърбително " наличие. Разследващите обаче не са разкрили по него следи от оповестената по-рано през днешния ден детонация.

 

През януари 2021 година дребна бомба избухна покрай израелското посолство в Ню Делхи, без да нарани никого. Израелски чиновник сподели тогава, че Израел третира гърмежа като терористичен случай.

 

Източник БНР

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР