Експлозия е избухнала през нощта в сряда в центъра на

...
Експлозия е избухнала през нощта в сряда в центъра на
Коментари Харесай

Взривената бомба в центъра на Монтана била за сплашване

Експлозия е избухнала през нощта в сряда в центъра на Монтана на метри от Областната администрация и общинската администрация. Взривът е станал на площад „ Алеко Константинов ” край заведение, известно в града като „ Аквариума ”.

Според поданици на региона трясъкът се е чул към 3 часа, само че сигналът в полицията е подаден чак сутринта. Служители на Министерство на вътрешните работи са отделили мястото и са направили оглед. Според първичните данни детонацията е потрошила единствено стъкло на заведението и част от дървения под, вреди и потърпевши няма.

Кафенето „ Старсбар ” е на предприемача Стефан П. – Бухала, който се занимава с импорт на коли, има автосервиз и магазин за закуски. Преди да бъде закупено от него обаче то е имало други притежатели, споделиха осведомени.

Няколко часа след гърмежа в Монтана дойдоха сапьори от Специализирания отряд за битка с тероризма /СОБТ/, които направиха оценка на типа и количеството на взривното вещество. Според специалисти край кафенето е взривена самоделна бомба с дребна мощ, най-вероятно заредена с тротил. От типа и количеството на потребления експлозив е ясно, че най-вероятно бомбата е била единствено за заплашване, споделиха криминалисти.

Според осведомени обаче Стефан П. е декларирал пред чиновници на Министерство на вътрешните работи, че не е получавал закани и няма никакви съмнения кой и за какво е сложил гърмежа край кафенето му. „ По случая е формирано досъдебно произвеждане. Направен е оглед и са назначени експертизи. Работи са по всички вероятни версии за изясняване на причинителите на действието ”, съобщи шефът на ОД на МВР- Монтана ст. комисар Ивайло Антонов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР