Експлозивите, използвани за взривяването на части от проекта Северен поток

...
Експлозивите, използвани за взривяването на части от проекта Северен поток
Коментари Харесай

Бивш шеф на Нафтогаз: Русия е сложила експлозиви още при с...

Експлозивите, употребявани за взривяването на части от плана " Северен поток 2 ", са били инсталирани по тръбоповода още по време на неговия градеж. Такава версия за случилото се дава някогашният началник на украинската газова компания " Нафтогаз " Андрий Коболев в изявление за немското издание " Зюддойче цайтунг " (SZ), представен от " Булевард България ".

Според него зад детонациите може да стои само Москва. Той показва, че взривните субстанции са били сложени от съветски военни кораби, като на тях е била предоставена задача от военноморския флот на Русия да организират подривни интервенции в намерено море.

„ В последната фаза на строителството на „ Северен поток 2 “ всички задгранични компании и техните кораби към този момент бяха глобени. Така че газопроводът беше приключен единствено от съветски кораби. Тези индустриални съдове бяха ескортирани от съветски военни кораби и тръбопроводът беше приключен навръх мястото, на което в този момент е станала детонацията “, изяснява Коболев.

Миналата седмица три детонации провокираха опустошения по три от тръбите на " Северен поток " 1 и 2, което докара до приключване на газ в морето. Европейските водачи не се съмняват, че повредите са резултат от бойкот.

Що се отнася до мотивацията на Кремъл, специалистът изяснява: " За Русия доставките на газ не са бизнес. Те са оръжие и Русия постоянно е била подготвена да употребява това оръжие, с цел да изнудва Европа. Особено германците в никакъв случай не са желали да признаят това пред себе си ".

Междувременно немският министър на вътрешните работи Нанси Фейзер заяви, че ще бъде основана взаимна проверяваща група, която да проверява екплозиите. В нея ще влязат специалисти от Германия, Дания и Швеция.

" Сега желаеме да образуваме взаимен проверяващ екип - взаимен проверяващ екип по правото на Европейски Съюз, в който и трите страни ще изпратят следователи ", съобщи Файзер.

 
По проблема ще работят взаимно специалисти от военноморските сили, полицията и разследващите служби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР