Експлозии отекнаха в центъра на Киев в понеделник сутринта часове

...
Експлозии отекнаха в центъра на Киев в понеделник сутринта часове
Коментари Харесай

Русия нападна Киев с дронове и ракети два пъти в рамките на един ден

Експлозии отекнаха в центъра на Киев в понеделник сутринта часове след тежката съветска офанзива с ракети и дронове против украинската столица.

Свидетели оповестяват, че жителите на града са се насочили към убежища в метростанциите, до момента в който небето над Киев се е изпълнило с облаци от пушек след 16-атата офанзива против столицата този месец.

" По предварителна информация, съперникът е употребявал ракети с балистична траектория. Има възможност да са били употребявани и ракети С-300 и С-400 ", сподели представителят на Военновъздушни сили Юрий Ихнат, представен от " Ройтерс ".

Сутринта в Киев са се чули минимум 11 детонации. Според кмета на града Виталий Кличко при утринното нахлуване е бил приет в болница най-малко един човек.

" Службите за изключителни обстановки са се отзовали на сигнал покрай центъра на столицата. Атаката против Киев продължава. Не напускайте убежищата! ", написа той в приложението Telegram, до момента в който офанзива беше в ход.

Покривът на двуетажна постройка се е запалил в резултат на падащи парчета, само че пожарът е овладян.

През нощта Москва е инициирала друга офанзива. Украйна твърди, че е свалила 37 ракети и 29 безпилотни самолета в цялата страна в ранните часове на понеделник.

invaders hit the region at night and caused damage to residential buildings and infrastructure.

Information about the victims is being specified.
— NEXTA (@nexta_tv)
Всички цели са били свалени и все още не се оповестява за жертви, показват украинските сили.

Новите набези идват дни, откакто че е подготвена да стартира дълго чаканата си контраатака, с която цели да си върне завзети от Русия територии.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР