Експлозии огласиха нощното небе над Ивицата Газа в ранните часове

...
Експлозии огласиха нощното небе над Ивицата Газа в ранните часове
Коментари Харесай

Броят на жертвите във войната между Израел и „Хамас“ надхвърли 1100

Експлозии огласиха нощното небе над Ивицата Газа в ранните часове на понеделник през втората нощ на израелските въздушни удари.

Врагът все още продължава да е на територията на Израел, заяви военният представител. Военните укрепват силите си около Ивицата Газа. Армията е блъснала 800 цели на палестниската групорвка " Хамас ", в това число сжради на разузнаването. Израелски бойни самолети нанесоха масирани удари по цели на групировката. В неделя Израел беше атакуван и от север - от Ливан " Хизбула " изстреля управляеми ракети и артилерийски снаряди, само че няма жертви. 

 
Събрали сме към 100 000 запасни бойци, които сега се намират в Южен Израел и се приготвят да изпълнят задачата, която израелското държавно управление им сложи. А тя е да се уверим, че в края на тази война Хамас към този момент няма да разполага с никакъв боен капацитет, с който да заплашва израелските цивилни жители. И също така би трябвало да се уверим, че Хамас няма да може да ръководи линията Газа.
Джонатан Конрикус, представител на израелските отбранителни сили

Израел беше разтресен от най-смъртоносната офанзива на своя територия от 50 години и разгласи война на Хамас.

Броят на починалите надвиши 1100 души, над 5 000 са ранените и от двете страни. 700 от тях са израелци. Сред жертвите, ранените и заложниците има и чужденци, в това число Франция, Камбоджа, Тайланд, Украйна и Англия. Смята се, че 10 непалски жители също са починали в сраженията.

Израелската медицински екипи са прибрали към 260 тела от мястото на осъществяване на музикален фестивал, на който са участвали хиляди хора, когато са били нападнати от терористите.
Откакто " Хамас " стартира широкомащабната си офанзива - това са най-тежките загуби за страната от арабско-израелската война през 1973 година насам.

 
При навлизане в Израел са взели участие към 1000 терористи. Това е несъмнено най-лошият ден в историята на Израел. Никога до момента толкоз доста израелци не са били убивани при в един ден. И в случай че сте американци, желая да го сравня със събитията в американската история - това може да е 11 септември и Пърл Харбър, събрани в едно.
Джонатан Конрикус, представител на Израелските отбранителни сили

Министър-председателят Бенямин Нетаняху приготви нацията за " дълга и сложна " война ден откакто Хамас изстреля хиляди ракети към Израел и изпрати вълна от бойци, които гръмнаха цивилни и взеха минимум 100 заложници.

Междувременно стана ясно, че Пентагонът е наредил на своя самолетоносач " Джералд Форд ", един от най-големите в света, и съпътстващата го ударна група от военни кораби да отплават към Източното Средиземноморие, с цел да бъдат подготвени да окажат помощ на Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР