Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по

...
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по
Коментари Харесай

Ново автоматично удължаване на ТЕЛК-ове и НЕЛК-ове с изтичащ срок


Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК , чиито период изтича по време на изключителната епидемиологична конюнктура, ще продължат действието си три месеца след нейното приключване. В момента изключителна епидемиологична конюнктура в страната е оповестена до 30 ноември, в това число. Това значи, че срокът на всички експертни решения на ТЕЛК , които изтичат по време на изключителната епидемиологична конюнктура, автоматизирано се удължава до края на февруари 2021 година

Това е посочено в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 година, и за превъзмогване на последствията.

По този метод жителите ще разполагат с задоволително време за явяване пред ТЕЛК.

Припомняме, че ТЕЛК могат да вземат решение единствено по документи, без обзор на място.

·  Министерството на здравеопазването е изпратило категорично напътствие, в изискванията на изключителната епидемиологична конюнктура у нас, всички ТЕЛК да се произнасят единствено по здравната документи на лицата, без да изискват явяването за обзор (когато това е приложимо).

·  На ръководителите на ТЕЛК е предложено навреме да уведомяват лицата, че ТЕЛК ще се произнася единствено по документи, т.е. че не е належащо да се явяват за обзор пред комисиите.

·  В случаите, в които жителите би трябвало да изпратят спомагателни проучвания и съвещания и това е неизбежно, ТЕЛК следва да уведомят съответните лица документално, с вести за доставка на писмото.

·  По този метод пациентите и лекарите биват улеснени, а паралелно с това ще се избегне скупчването на доста хора на едно място в изискванията на разпространяването на коронавирусната зараза.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР