Експертите по връзките и различни популярни психолози отдавна разпространяват идеята,

...
Експертите по връзките и различни популярни психолози отдавна разпространяват идеята,
Коментари Харесай

Откриха доказателства, че мъжете и жените са устроени по различен начин

Експертите по връзките и разнообразни известни психолози от дълго време популяризират концепцията, че мъжете и жените са устроени по друг метод. В ново изследване учените, наподобява, са намерили удостоверение за това.

В изследването екип от Медицинския университет в Станфорд създаде модел на изкуствен интелект, който съумя да открие разликата сред сканирането на мозъчната интензивност на мъжете и дамите с повече от 90% акуратност, пише Daily Mail. Авторите на проучването настояват, че множеството от откритите разлики са в мрежата на режима по дифолт, стриатума и лимбичната мрежа. С елементарни думи, всички те са ситуирани в области, виновни за:
сънуване;спомняне на миналото;бъдещо планиране;взимане на решения;усещане за аромат.
Използвайки тези резултати, екипът съумя да добави ново парче към пъзела, подкрепяйки концепцията, че биологичният пол оформя нашите мозъци. Авторите на проучването също считат, че работата им може в допълнение да хвърли светлина върху мозъчните болести, които се демонстрират по друг метод при мъжете и дамите. Например, като аутизъм, болест на Паркинсон, които са по-чести при мъжете, до момента в който множествената склероза и депресията са по-чести при дамите.

Главният създател на проучването, Виноа Менон, професор по психиатрия и поведенчески науки, сподели, че основна мотивация за работата е констатацията, че сексът играе сериозна роля в развиването на човешкия мозък, както и в нашето стареене и проявата на умствени и неврологични разстройства.
 мъж жена мозък Кои елементи от мозъка са най-важни за разграничение сред мъжете и жените Снимка: PNAS
По време на изследването учените създадоха бездънен модел на невронна мрежа, който може да научи по какъв начин да класифицира мозъчните изображения като мъжки или женски. Учените започнаха, като демонстрираха на AI серия от функционални сканирания с магнитен резонанс и им споделиха дали AI гледа мъжки или женски мозък.

По този метод моделът, създаден от учените, съумя да разбере кои елементи от мозъка имат фини разлики според от пола на индивида. На идващия стадий AI беше екипиран с към 1,5 хиляди сканирания на мозък, разнообразни от тези, на които беше подготвен. В резултат моделът на учените съумя да дефинира сполучливо дали полът е женски или мъжки допълнително от 90% от случаите.

Имайте поради, че сканиранията са получени от мъже и дами от Съединени американски щати и Европа. По този метод учените допускат, че AI може да прави разлика сред женски и мъжки мозъци, без значение от други разлики, да вземем за пример:
език;диети;култура.
Авторите на проучването настояват още, че работата им се разграничава от доста сходни. В множеството изследвания учените назовават ​​AI „ черна кутия “, тъй като не могат да схванат за какво е стигнал до избрани резултати. В този случай обаче нещата са напълно разнообразни, защото учените съумяха да разпознават областите на човешкия мозък, които бяха най-важни за изкуствения разсъдък, с цел да дефинира пола на индивида.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР