Експертите от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) направиха първата

...
Експертите от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) направиха първата
Коментари Харесай

Експерти на МААЕ направиха първата си инспекция на Запорожката АЕЦ

Експертите от Международната организация за атомна сила (МААЕ) направиха първата си ревизия на Запорожката АЕЦ и ще останат там до момента в който е належащо.

Това съобщи генералният шеф на организацията Рафаел Гроси.

Според Киев задачата ще е сполучлива, в случай че докара до демилитаризация на централата.

Петима от 14-те специалисти, с които Гроси беше през вчерашния ден в АЕЦ " Запорожие ", са останали на място.

Украинският президент Володимир Зеленски изрази страдание, че задачата на Агенцията е в централата без публицисти, тъй като по този начин светът няма да научи какво се случва там.

В обичайното си видеообръщение Зеленски изясни, че централата ще може да се върне към безвредната си работа, когато съветските бойци се изтеглят от нейната територия, вземат със себе си своите оръжия и муниции и прекратят офанзивите и провокациите си.

" Главното, което би трябвало да стане - това е демилитаризацията на територията на централата. Именно това е задачата на украинските и интернационалните старания. И е неприятно, че към момента не сме чули съответните апели от страна на Международната организация за атомна сила.

Въпреки че говорихме за това с господин Гроси по време на срещата ни в Киев. Това беше основната точка в нашето съглашение за сигурността. Беше ясно декларирано - демилитарилизация - и цялостен надзор от стана на украинските нуклеарни експерти. ", сподели украинският водач.

През последното денонощие в региона на Донецк са убити петима цивилни са убити, а 12 са ранени.

Украинското командване в южната част на страната разгласи, че армията е разрушила понтонен мост в Херсонска област, употребен от съветските военни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР