Експертите на Световната здравна организация отхвърлиха спорната теория, че COVID-19

...
Експертите на Световната здравна организация отхвърлиха спорната теория, че COVID-19
Коментари Харесай

Стига глупости: COVID-19 не е създаден в лаборатория в Ухан!

Експертите на Световната здравна организация отхвърлиха противоречивата доктрина, че COVID-19 е основан в лаборатория в китайския град Ухан. Мисия на СЗО е в Китай, с цел да откри от кое място се е появил коронавирусът.

" Данните демонстрират, че хипотезата, че вирусът е изтърван от лаборатория, е извънредно невероятна и това не е обяснението за появяването на COVID-19 измежду популацията “, сподели Питър бен Ембарек - началник на делегацията на Световната здравна организация, посетила централния китайски град Ухан.

Учените, които са в Китай, оповестиха, че не са съумели да разпознават животното, от което вирусът се е трансферирал на хората. Според тях заболяването, която лиши живота на над 2,3 милион души в света, произлиза от прилепи и евентуално се е трансферирала на хората посредством различен бозайник, само че съответният тип към момента не е открит. Няма и индикации, че заболяването е била в Ухан преди декември 2019-а, когато за първи път беше разпозната, сподели Ли Ванян - специалист от Китайската здравна комисия, само че в същото време посочи, че това не е по този начин за други страни:

„ Въз основа на данните от разнообразни страни установихме, че COVID-19 може да е циркулирал по-рано от първите регистрирани случаи “.

Екипът на СЗО прекара един месец в Ухан, включително двуседмична карантина. Учените бяха подложени на критика, че са посетили пропагандна галерия за възобновяване на Китай от пандемията, прекарали са единствено 1 час на пазара за морски блага, където беше записано първото огнище на COVID-19, няколко дни са били единствено в хотела и са били посещавани от китайски публични лица.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР