Експертите на РИОСВ-Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение

...
Експертите на РИОСВ-Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение
Коментари Харесай

Установиха незаконен риболов в резерват „Сребърна“

Експертите на РИОСВ-Русе сформираха акт за определяне на административно нарушаване на физическо лице по Закона за предпазените територии в поддържан резерват „ Сребръна “.

Нарушението - нахлуване с кораб в акваторията в езерната част на Поддържан резерват (ПР) „ Сребърна ”, е открито на 1 декември при наблюдаване на предпазената територия от административната постройка на резервата, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.



Експертът по биолгогично многообразие и чиновник по защитата са се отправили със служебната лодка към нарушителя. Поискано е подпомагане от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Силистра за задържане и определяне на лицето, пребиваващо в акваторията на езерото.

При постигане до мястото е намерен  мъж, прикрит под гумена лодка, на тръстиков остров във водно огледало. Намерени са празен найлонов чувал и скупчена рибарска мрежа с найлонови нишки.

Нарушителят и приспособленията за напредване и уредите за противозаконен лов на риба са изведени от езерото. Иззети са надуваема лодка „ Омега ”, алуминиеви гребла с пластмасови лопати, пластмасова помпа за надуваема лодка и маркуч за помпата, риболовен мрежи с найлонови нишки. Те ще останат на предпазване в Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Предстои шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда да дефинира размерът на наказването за откритото нарушаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР