Експертите на Международния здравен комитет на Световната здравна организация (СЗО)

...
Експертите на Международния здравен комитет на Световната здравна организация (СЗО)
Коментари Харесай

СЗО не обяви извънредно положение, но предупреди света да се подготви

Експертите на Международния здравен комитет на Световната здравна организация (СЗО) за незабавни случаи предложиха всички страни да се приготвят за по-широко разпространяване на ковид и да вземат ограничения авансово, се споделя в изказване, оповестено на формалния уеб страница на СЗО.

" Очаква се по-широко интернационално публикувани и случаи да се появят във всяка страна . По този метод в сички страни би трябвало да бъдат готови за ограничение , в това число интензивно наблюдаване, ранно разкриване, уединяване и ръководство на случаи, следене на контакти и попречване на разпространяване на болестта " 2019-nCoV " и да споделят данни със СЗО ", се споделя в известието.

Докладът на СЗО приканва страните да " слагат специфичен акцент върху понижаване на човешката зараза, попречване на вторично предаване и интернационално разпространяване, и допринасяне за интернационален отговор " посредством многосекторна връзка и съдействие и интензивно да вземат участие в изследване на вируса и заболяването .
 Китай бързо подвига болница против ковид след блокиране на 10 града с 33 млн. души
Китай бързо подвига болница против ковид след блокиране на 10 града с 33 млн. души

Националната комисия по опазване на здравето заяви, че доказаните случаи на болни от ковид са достигнали 830. 26 души са умряли, в това число двама души отвън провинция Хубей. Най-младият умрял от вируса е на 36 г в Хубей

Международната организация прикани международната общественост да показва взаимност и съдействие " за идентифициране на източника на този нов вирус , цялостния му капацитет за предаване от човек на човек, подготвеност за разпространяване на случаи и проучвания за развиване належащо лекуване ".

Коронавирусът, който за първи път бе открит в Китай е разпознат и в Тайланд, Виетнам, Южна Корея, Сингапур, Съединени американски щати и Япония. Все отново СЗО се въздържа от оповестяване на интернационално изключително състояние поради новата зараза от пневмония в Китай.

По-ранните отчети показват 849 случая на зараза. Към момента на публикуването са открити два от общо 26 смъртоносни случая отвън първичния район на огнище : в провинция Хубей и град Суихуа, ситуиран на към 430 км от съветската граница.

Според отчети в петък сутринта , здравното положение на 177 пациенти се смята за тежко , до момента в който 34 пациенти се възвръщат и са изписани от медицински заведения . Бяха открити 1072 нови вероятни случая .
 Медии разгласяват фрагменти с падащи хора по улиците в Китай Обновена
Медии разгласяват фрагменти с падащи хора по улиците в Китай

71 души в сериозно положение в Ухан и 7 блокирани града с близо 24 млн. души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР