Експертите на Kaspersky Lab разкриха съществуването на нов троянец за

...
Експертите на Kaspersky Lab разкриха съществуването на нов троянец за
Коментари Харесай

Нов троянец-майнър поврежда батерията на смартфона

Експертите на Kaspersky Lab разкриха съществуването на нов троянец за Android с име Loapi, пораждащ прегряването и физическата щета на батерията.
Компютърният вирус Loapi има доста функционалности, като една от тях е добивът на цифровата валута Monero, която работи в предпочитан режим, доста бързо износващ акумулаторната батерия на мобилното устройство и довежда до в действителност печални резултати.

Специалистите по осведомителна сигурност са тествали новия троянец на тестов смарт телефон, батерията на който за две денонощия се е надула толкоз доста, че е нарушила целостта на структурата на телефона. Досега не бяха известни сходни вредоносни стратегии.

Добивът на цифрова валута, оказващ съдбовно въздействие за мобилните устройства не е главната функционалност на троянеца. Вирусът има модулна конструкция, посредством която неговите основатели могат непрестанно да прибавят нови неголеми модули, които съществено трансформират предназначението на вируса. Loapi може да демонстрира нежелана реклама, да абонира потребителя за платени услуги и даже да реализира DDoS офанзиви.

Троянецът заразява смарт телефоните най-вече посредством порно приложения за възрастни, като в даден миг желае администраторски права. При опит за унищожаване, вирусът блокира екрана и афишира всички антивирусни стратегии за вредоносни и демонстрира известие, че би трябвало да бъдат отстранени допустимо най-скоро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР