Експерти разказаха кои места в самолетните салони са най-мръсни, съобщава

...
Експерти разказаха кои места в самолетните салони са най-мръсни, съобщава
Коментари Харесай

Експерти посочиха най-замърсените места в самолетите

Експерти описаха кои места в самолетните салони са най-мръсни, оповестява РИА Новости.

Стюардеса поучава пасажерите в никакъв случай да не употребяват джобовете, прикрепени към гърба на предната седалка. От тях се отстранява боклукът, само че не се почистват. “Изваждаме мръсни салфетки, долни дрехи, чорапи, дъвки, сладкиши, огризки – изброява тя – а при идващия полет вие слагате там своя телефон или таблет ”.

Скорошно изследване откри, че най-мръсните повърхности в самолетите са коланите, сгъваемите маси, джобовете на седалките и облегалките за глава.

Според микробиолога Джейсън Тетро равнището на плесен по масите е било доста високо. Беше явно, че повърхността не се мие вярно отдавна.

Друг чиновник изясни, че почистват всички повърхности в кабината сред полетите. Но това би трябвало да стане в доста къс интервал от време, с цел да може самолетът да излети в точния момент. Той сподели, че множеството повърхности се напръскват с разводнен дезинфектант, който не може да унищожи всички микроби.

„ В никакъв случай не поставяйте храна непосредствено на масите “, предизвестяват чиновниците на самолетната компания.

В кабината постоянно се предлага да миете ръцете си със сапун и вода, както и да имате дезинфектант за повърхностите, които ще докоснете.

Стюардесата добави, че тоалетните също са едни от най-мръсните места в самолета.

Кабините се употребяват по време на целия полет от стотици пасажери. „ Моля, в никакъв случай не ходете до тоалетната без обувки “, поучава стюардесата. Санитарните възли се подлагат на надълбоко разчистване единствено в края на маршрута. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР