Експерти от зоопарка в Сейнт Луис се опитват да проумеят

...
Експерти от зоопарка в Сейнт Луис се опитват да проумеят
Коментари Харесай

Възрастен женски питон снесе седем яйца, без да е срещала мъжки от 20 години СНИМКИ

Експерти от зоопарка в Сейнт Луис се пробват да проумеят по какъв начин 62-годишен женски кралски питон снесе седем яйца, макар че не е доближавала до мъжки питон от най-малко две десетилетия.

Мар Уонър, управител на секция земноводни и влечуги в зоопарка, изяснява, че въпреки и рядко, не е извънредно питони да се развъждат асексуално. Змиите от време на време си резервират сперма за по-късно оплождане.

Събитието е извънредно и тъй като кралските питони стопират да снасят яйца много преди да навършат 60 години, споделя специалистът.

"Тя сигурно е най-възрастната змия в историята, снесла яйца ", показва Уонър и акцентира, че това е и най-възрастната змия, живяла в миналото в зоопарка.

Женската, която няма име, снесла яйцата си на 23 юли.

Три от тях са в развъдник, две са употребявани за генетични проучвания, а змиите в другите две не са оживели, заяви локалният в. "Сейнт Луис Пост-Диспеч ".

Яйцата в инкубатора се чака да се излюпят след към месец.

Изследванията ще покажат дали яйцата са плод на полов акт, или на партеногенеза.
Snake mystery as old, female python lays seven eggs without male help.
— The Painted Galah (@PaintedGalah)
В зоопарка има единствено още един кралски питон, който е мъжки и на към 31 години.

Женската е дарена на зоопарка от частен притежател през 1961 година Тя отсрочва яйца през 1990 година и се счита, че тогава е оплодена от мъжки, с който е сложена на едно място, до момента в който терариумът бил почистван. През 2009 година има нови яйца, само че излюпените змии не оцеляват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР