Експерти от туристическата индустрия определиха най-красивите плажове в Европа за

...
Експерти от туристическата индустрия определиха най-красивите плажове в Европа за
Коментари Харесай

Най-красивите плажове в Европа за 2022 година

Експерти от туристическата промишленост дефинираха най-красивите плажове в Европа за туристи, написа Travel Daily News, базирайки се на изследване на онлайн платформата European Best Destination. Гласуването е било извършено измежду 12 620 пътешественика от 82 страни, основно англичани и американци, които трябвало да оценят 284 плажа, показани в платформата. Класацията показва първите 22 от обичаните плажове на задгранични туристи в Европа.

Лидер в класацията за 2022 година стана Porto Santo Golden Beach , ситуиран на живописния остров Мадейра в Португалия. Според пътешествениците мястото е идеално за феновете на уединения релакс.Островите Мадейра са водещата дестинация за слънчеви ваканции с два плажа, които са измежду първите 5 в класацията.

Второто място зае Болония Бийч в испанската провинция Кадис. „ Ако обичате спокойствието и желаете да откриете усамотени диви плажове, Болония Бийч е за вас. Ако имате шанс и времето е ясно, можете да видите брега на Африка от плажа “, отбелязават създателите на рейтинга, обхванал

Италия също е известна измежду туристите от целия свят с 8 плажа, класирани всред най-красивите в Европа.

Гърция влиза в тази ранглиста с 4 дестинации.

Испания участва с  5 плажа, в това число по-диви плажове в не толкоз известни туристически местоположения, като плажа Лага в Баската самостоятелна област.

Франция се регистрира с 3 плажа.

Изненадващо в Топ 10 се озова и полският полуостров Хел на Балтийско море. Този избор демонстрира, че пътешествениците желаят да поддържат дестинации, които оферират природа и повече шир. 

Най-красивите плажове в Европа за тази година можете да посетите още в този момент в галерията тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР