Експерти от Община Марица и служители на РУ-Труд ще направят

...
Експерти от Община Марица и служители на РУ-Труд ще направят
Коментари Харесай

От 20 години във Войводиново имало проблем с ромските къщи, сигнал бил даден през октомври

Експерти от Община Марица и чиновници на РУ-Труд ще създадат взаимна инспекция по настояванията на жителите на Войводиново. Проверката ще откри какъв брой хора в ромската махала живеят законно там – с адресна регистрация, и какъв брой от постройките са противозаконни. Ще бъдат написани съответните актове и след 7 дни персонално аз ще издам заповеди за срутване на противозаконните постройки. Това съобщи кметът на Община Марица Димитър Иванов.
На въпрос на Българска национална телевизия за какво това не е свършено до момента, Иванов даде забавен отговор – казусът бил от 20 години, само че първият получен сигнал бил от октомври предходната година . Направено било геодезическо проучване и това показвало " карта " на всички постройки в ромската махала.
Същевременно кметът на Войводиново Димитър Тосев акцентира, че след снощните митинги ситуацията е спокойна. В селото има полицейски патрул.
Припомняме, че напрежението избухна откакто двама младежи от ромската махала нападнаха и пребиха 33-годишен командос Валентин Димов – поради скандал на пътя сред тримата, като гледната точка на очевидците е в интерес на Димов, той бил направил забележка на двамата, че се движат по платното за коли. Свидетелка на случилото се твърди, че двамата са го ритали в главата като че ли е " футболна топка " и се оплака, че доста коли минали по пътя, само че никой не спрял. А протрестиращи са безапелационни – ставаш на маймуна да се бориш с някакви по-големи от теб маймуни. И споделят, че в ромската махала противозаконните постройки са станали 10 пъти повече.
Кметът Тосев пък акцентира, че хората в селото се ядосват, тъй като ромите имат опция, само че не заплащат сметките си – за ток, за вода, надлежно не узаконяват жилищата си и не заплащат налози. Така им харесва да живеят, безапелационен е кметът.
Пред Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова разяснява, че отлагането на решаването на проблемите просто ги мултиплицира. В такива обстановки би трябвало да се работи деликатно, с цел да не ескалира напрежението и би трябвало хората да са уверени, че няма да има безотговорност. С бутането на противозаконните постройки това няма да се случи - би трябвало да бъдат осъдени причинителите на закононарушението, акцентира омбудсманът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР