Експерти направиха интересен анализ на политическата обстановка у нас.Всички анализатори

...
Експерти направиха интересен анализ на политическата обстановка у нас.Всички анализатори
Коментари Харесай

Политолог: Никой не предполагаше, че НС ще се спъне още на първия ден при избора за председател

Експерти направиха забавен разбор на политическата конюнктура у нас.

Всички анализатори и политолози се чудихме дали ще има кабинет, само че никой не предполагаше, че Народно събрание ще се спъне още на първия ден при избора на ръководител на Народно събрание. Това разгласи пред Bulgaria ON AIR политологът Слави Василев.

" Само че продуктът на продуктите на Народно събрание, продуктите като законотворчество или избор на обособени претенденти понижава с времето като качество, тъй като политическата класа освен не се учи на парламентаризъм, освен не се учат на тези практики, които са нужни с цел да може да действа този орган, само че и нещата стават по- зле. И аз тук се причислявам към тези коментатори, които считат, че дебатът за промяна на политическата сцена е значим. Разбира се, господин Трифонов няма нужния политически капитал, с цел да може да осъществя тази концепция, само че с помощта на него можем да я разясняваме “, разяснява специалистът.

" Беше ясно, че има две малцинства, които взаимно се блокират. Защо? Защото съществуването на " Възраждане " в Народното събрание в действителност унищожи опцията за някакъв тип продуктивно болшинство - дали на единия или на другия блок. Това беше изходната точка, от която се потегли и беше по този начин да кажа, защото работещото остатъчно малцинство, от предходното държавно управление, в действителност беше оформил единия полюс, а развръзката пристигна с разпада на това малцинство от три партии. Вътре беше насъбрано доста огромно напрежение и неизбежно трябваше да се стигне до разпад. Политическа партия може да се каже, че прекомерно мощно злоупотребяваше с преимуществата, които имаше от предходната година “, разяснява Румяна Коларова.

Влезлите политически партии в Народното събрание си направиха една политическа подготовка, да видят кой с кого ще бъде, по какъв начин ще бъде. Сега те ги упрекват в какво ли не, съгласно мен всички действаха по разпоредбите. Опитваха се да тестват от самото начало обстановката и да видят, коя от тях може да се изиграе резултатно, добави Петьо Блъсков, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР