Експертът по конституционно право Борислав Цеков излезе с позиция, свързана

...
Експертът по конституционно право Борислав Цеков излезе с позиция, свързана
Коментари Харесай

Цеков за Зуека: Изсели се от България, а пееше със Слави дивите чалги, които опростачиха страната ни!

 Експертът по конституционно право Борислав Цеков излезе с позиция, обвързвана с информацията, че Васил Василев - Зуека е решил да напусне България и да заживее в чужбина със фамилията си.

 

Зуека се изселил от България. Негова си работа - свят необятен. Отишъл да живее и да учи поколението си в чужбина без желание да се връща. Но споделя, че щял да продължи да гласоподава.

Та се замислих, че когато Зуека пееше със Слави дивите чалги в средата на 90-те, които опростачиха нацията, героизираха мутренския метод на живот, чиито токсични плодове берем през днешния ден, аз бях изправен пред алтернативата да напусна България и да заживея в Съединени американски щати (престижен университет, елитна работа и пр.).

Но избрах да остана в Родината, да строя живот и кариера тук и да способствам съгласно силите си за бъдещето на България, а не за американското бъдеще.

С всичките компликации, от време на време чувство за обезсърчение и безперспективност. Но тук - в България. Не избягах. Та, от тази позиция се запитвам - откъде-накъде хора, които свързват бъдещето си с непозната страна, желаят да дефинират бъдещето на нашата?!

В чужбина има съображение и логичност да се гласоподава единствено за президент. Защото президентът е обединител на нацията и на всички българи, без значение къде са по света. Но парламент (а оттова и правителство) и локални органи на властта (както е сега) би трябвало да се избират единствено от българите в България. Както е в множеството страни по света.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР