Експертът Литовкин обясни защо Washington Post пуска материал за плановете

...
Експертът Литовкин обясни защо Washington Post пуска материал за плановете
Коментари Харесай

Защо Артьомовск е толкова важен и защо Западът разказва предварително за отстъплението на ВСУ: Какви са отговорите?

Експертът Литовкин изясни за какво Washington Post пуска материал за проектите за оттегляне на ВСУ от Артемовск

Какво се случва в Донбас в региона на Артемовск, който е стратегически значим както за нас, по този начин и за украинците, където бяха изпратени обилни сили на съветските войки след освобождението на Соледар?

Припомняме, че следобяд на 15 януари Министерството на защитата на Руската федерация описа за триумфите на нашите бойци в това направление.

- Щурмови отряди, в съдействие с елементи на ВДВ, с поддръжката на армейската авиация, ракетните войски и артилерията на Южния боен окръг, реализираха триумф в посока северните околности на град Артемовск на Донецката национална република и жп гара Сол. По време на военните дейности за един ден са унищожени повече от 80 украински военнослужещи, два танка, три бойни бронирани машини и три автомобила, се споделя в изказване на военното ведомство.

Междувременно Washington Post заяви, че въоръжените сили на Украйна обмислят разновидността за оттегляне от Артемовск.

Обсъдихме всички последни вести по Радио Комсомолская истина с военния специалист Виктор Литовкин.

- Защо в последна сметка, Артемовск е толкоз значим за нас и за какво хората в Киев дават доста странни мнения за обстановката към този град?

- Има такава легенда от Крилов - „ Лисицата и гроздето “. Веднъж лисицата поискала да хапне грозде, скачала, скачала - и не могла да доближи гроздето. И си споделила, какво толкоз, за какво да го хапвам? То така и така е кисело! И си тръгнала. Тук е същата история с Артемовск.

- Обяснете.

- Ами тъй като чухме, че Арестович, непосредствен до Зеленски, също е споделил такива думи. Излиза, надали не, че да вземем за пример The Washington Post употребява Арестович като собствен сътрудник. Първоначално той също сподели, че Соледар няма значение за Киев. След това добави нещо сходно за Артемовск. Въпросът е за какво Украйна се съпротивляваше толкоз доста три месеца, защитавайки и Соледар, и Артемовск?

- Наистина ли бяха ядосани?

- А по какъв начин другояче? Ако те поставиха там, както се счита, 25 хиляди души свои. Освен ранените. А ранените, според данните от военната статистика, са трима или четирима души на един умрял.

- Тогава какво е смисъла на Артемовск?

- Артемовск е кръстопът на пътища и железопътни линии. Благодарение на тези пътища, муниции, горива и смазочни материали, резервисти непрекъснато се доставят в Артемовск, Соледар и Северск за Въоръжените сили на Украйна. Ето за какво е доста значимо.

- Но освен?

- Край Артемовск, както и покрай Соледар, има солни мини. Огромни пространства, където се съхраняваха муниции, гориво и смазочни материали на украинската войска, имаше даже танкове, бойни машини на пехотата, самоходни артилерийски установки. И даже болница. Тези солни мини се простират на големи дистанции, до 200 километра. Те са на няколко етажа. Затова беше доста значимо да ги вземем.

- Конкретизирайте нашите задания в тази област.

- Като цяло имаше още две задания, които изискваха асимилиране на тази дъга. Първата е да се отдалечат от Донецк, Макеевка и Горловка артилерията и реактивните системи за залпов огън на ВСУ.

- А втората задача?

- Овладяването на тези градове отваря пътя към Краматорск. Това е последният огромен град на територията на Донецката национална република, към момента окупиран от неонацистите.

- Тоест, планираме мощна атака против Краматорск?

- Може би към този момент можем да приказваме за това. Няма да е елементарен пътят. Но ще бъде доста по-лесно - след завладяването на Соледар и Артемовск.

- Защо на Запад се тиражират изказвания за " проведено оттегляне " на въоръжените сили на Украйна първо от Соледар, след това от Артемовск?

- Западът би трябвало да рапортува на своята общност за това, че управляващите на водещите страни харчат големи суми за " споразумяване " на украинския спор. В същите Съединени щати даже в редица медии към този момент звучат все по-силно гласове, че вместо да оказват помощ на Украйна, следва да се погрижат за понижаване на цената на бензина, за отбраната на границите на Съединени американски щати от мигранти.

Властите би трябвало да се оправдаят по някакъв метод. Те изпращат голямо количество военна техника в Киев. Но по някаква причина това не работи. Е, кой е отговорен тук? По тяхната логичност излиза, че отговорни са украинските военни, които се показват зле на бойното поле. И по този начин ние, американците, споделят те, би трябвало да страдаме поради техните доставки и образование.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР