Експерт засипа с критики полицията.В ситуация със служебното правителство има

...
Експерт засипа с критики полицията.В ситуация със служебното правителство има
Коментари Харесай

Експерт по антитероризъм: Работата на МВР е да спира мигрантите още на границата, не да ги гоним по пътищата

Експерт засипа с рецензии полицията.

В обстановка със служебното държавно управление има лимитирани благоприятни условия. Кратки са периодите, а сериозните вложения за българо-турската граница биха лишили години. По отношение на следствията – прокуратурата има своята роля, само че и на Министерство на вътрешните работи задачата не е лесна. Със сигурност може да се търси интернационална и европейска помощ. Това съобщи някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев в ефира на Българска национална телевизия.

Експертът по антитероризъм Иван Янкулов счита: „ Няма задоволително запас като хора в Министерство на вътрешните работи за справяне с казуса. Бройката хора по граница е незадоволителна, а за оборудването знаем. Работата на Министерство на вътрешните работи е да спира мигрантите още по границата, а не да ги гоним по пътищата вътре в страната. "

„ Ресурсът е дребен, оборудването на тези хора, които са там, също не е задоволително. Много биват изпращани навътре в страната с парадни обувки, с шушлякови униформи, които при дъжд и прекосяване през храсталаците не стават за нищо “, сподели още той, написа novini.bg.

" Моето персонално мнение е, че присъдите, планувани в Наказателния кодекс, са относително високи. Това обаче, което се дава, се понижава неведнъж от оптимално плануваните в закона. Каналджиите също по този начин употребяват хора с чисто правосъдно минало, тъй като това оказва помощ при съответната присъда. Ние имаме относително ниски присъди, действително издадени, спрямо други европейски страни. Това, което се търси за 18-те починали мигранти, за мен е несъответстващо. Прокуратурата споделя, че това е по несъобразителност – по какъв начин по този начин го взеха решение за един ден? Не се търси нещо по-сериозно “, съобщи Гунев.

Той даде образец с подобен случай от Европа – този в Унгария със 71 души камион, където имаше трима българи и един афганистанец уредници, плюс 9 българи помощници. „ Там присъдите са по 20-25 години “, сподели още той.

„ Целта на всички е Англия, Белгия, Франция. Не желаят да останат тук. В тях не носят пари, всичко минава по други схеми. Използват системата „ хавала “, описа Янкулов за оживелите мигранти от буса край Локорско.

„ Местни хора се оправят по-добре с защитата на границата. Те познават региона, пътеките “, добави още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР