Експерт разкри какво се случва с инфлацията у нас.Забавихме се

...
Експерт разкри какво се случва с инфлацията у нас.Забавихме се
Коментари Харесай

Хампарцумян: Инфлацията достигна своя пик и трябва да се успокои

Експерт разкри какво се случва с инфлацията у нас.

Забавихме се с въвеждането на националния проект за еврото. Да спорим евро или не е все едно да спорим къде е нулата на координатната система ", съобщи Левон Хампарцумян по време на конференцията на Investor.bg " Banking Today ", която събра на едно място водещи специалисти от банковия и бизнес бранша, които разясниха „ Пътят на България към еврото “.

Влизането на България в еврозоната обаче няма да бъде гладко.

" Единственият риск е инфлацията, която в България може да има по-високи от предстоящото стойности заради огромната взаимозависимост от съветски нефт и газ. Да използваме някои изключения, които Хърватия употребява. Знаете, тази година заради пандемията те не би трябвало да покриват критерия за инфлация. Хубаво е и България да си контракти някакви изключения, с цел да може да сме сигурни, че през 2024 година ще сме пълноправни членове на еврозоната ", разяснява финансистът Красимир Катев.

Той добави, че инфлацията е достигнала своя пик и би трябвало да се успокои.

" Като виждам прогнозите за края на годината и догодна в еврозоната и Съединени американски щати – анализаторите като че ли реализират консенсус към числа 5.5-6% в еврозоната ", добави Катев.

" Ако се държим рационално, солидарно и грамотно управляваме процесите, ще го минем и това нещо. Ние сме минавали през какви ли не драми, въпреки всичко е имало война в прилежащия двор ", напомни Хампарцумян, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР