Експерименти, игра и блясък: засегнатата от коронавирус Седмица на модата

...
Експерименти, игра и блясък: засегнатата от коронавирус Седмица на модата
Коментари Харесай

Експерименти и блясък: Седмицата на модата в Ню Йорк стартира на фона на Covid


Експерименти, игра и искра: засегнатата от ковид Седмица на модата в Ню Йорк стартира през днешния ден с ревютата на Proenza Schouler и Кристиан Коуан за сезон есен/зима 2022 година

В сбирката си, показана в художествена изложба в модерното предградие Ийст Вилидж в Манхатън, нюйоркската марка Proenza Schouler се заиграва с формата, като контрастира вталени талии със свободни или леко закръглени поли. Дизайнерът Лазаро Ернандес съобщи, че концепцията е да се преувеличат и съпоставят разнообразни форми, с цел да се отговори на „цялата тази фикс идея по тялото в наши дни със обществените медии и всички, които демонстрират тялото си“.

Моделът Бела Хадид носеше тоалет с ръкави с копчета, подчертани плещи и черен кадифен топ с качулка – създавайки чувство за Жената-котка.

„Експериментите и играта са от основно значение, може би в този момент повече от всякога“, сподели Proenza за своята сбирка.
 Proenza Schouler/ New York Fashion Week 2022, мода Proenza Schouler/ NY Fashion Week 2022
Кристиан Коуан, който е обличал Лейди Гага и рапърите Карди Би и Лил Наш Х, показа сбирката си в обсерваторията на върха на небостъргача One World Trade Center, който размени кулите близнаци, разрушени на 11 септември. Шоуто имаше атмосферата на нощен клуб, наблягайки усета на английския дизайнер към блясъка и разкоша.

Въпреки рестриктивните мерки, свързани с пандемията, и нарушавания в подготовката поради разновидността Омикрон, няколко други марки избраха присъствени ревюта, сред които Michael Kors, Altuzarra, Tory Burch, Brandon Maxwell и Telfar.
 Кристиан Коуан Кристиан Коуан/ NY Fashion Week 2022
Осезаемо е отсъствието на Том Форд, ръководител на Съвета на стилните дизайнери на Америка (CFDA), който провежда събитието. Той трябваше да закрие седмицата идната сряда, само че в края на януари се отхвърли заради внезапно повишаване на случаите на Covid-19 измежду екипа му.

„Опитахме се да създадем всичко допустимо, с цел да избегнем анулацията на нашето нюйоркско шоу, само че в последна сметка сме изправени пред тъжния факт, че просто няма да имаме приключена сбирка навреме“, сподели той.

От няколко години насам Ню Йорк се сблъсква с огромни имена, които вземат решение да пропуснат събитието, с цел да покажат най-новите си сбирки на друго място. Някои дизайнери също вземат решение да се откажат от класическия календар на подиумите на фона на все по-честите рецензии, че гневното движение на модата не подхожда на устойчивото развиване. Отсъствието на водещи създатели като Кристофър Джон Роджърс – дамски дизайнер на годината на CFDA за 2021 година – и марката Pyer Moss на Кърби Жан-Реймънд, даде опция на изгряващи гении.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР