Експериментът започна на 28 август за финландски граждани, пътуващи с

...
Експериментът започна на 28 август за финландски граждани, пътуващи с
Коментари Харесай

Финландия първа в света тества дигитални паспорти

Експериментът стартира на 28 август за финландски жители, пътуващи с полети на финландския транспортьор Finnair от Хелзинки до Лондон, Единбург или Манчестър в Обединеното кралство и назад, заяви Euronews.

Цифровият идентификационен пътен документ (DTC) и тестването му „ в действителна среда ” е пилотен партньорски план на финландския авиопревозвач Finnair, финландската полиция, летищния оператор Finavia и несъмнено, пасажери доброволци, съгласили се да изпълнят няколко условия.

Ето по какъв начин работи DTC. Първо, би трябвало да разполагате с мобилно устройство, чиито екран се заключва – посредством ПИН-код, пръстов отпечатък или лицева идентификация. След като активирате заключването, би трябвало да изтеглите на своя смарт телефон приложението за цифров документ за пътешестване FIN DTC Pilot от Гугъл Play Store или Apple App Store.

Следващата стъпка е да се сдобиете с дигитален паспорт. За задачата би трябвало да си запазите час в полицейския сектор, включен в опита, и да носите годен физически паспорт, с цел да могат полицейските чиновници да основат цифрова версия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР