Експериментална ваксина срещу Ковид-19 ще бъде тествана върху 30 хиляди

...
Експериментална ваксина срещу Ковид-19 ще бъде тествана върху 30 хиляди
Коментари Харесай

Изпробват американска ваксина срещу коронавирус върху 30 000 доброволци

 Експериментална ваксина против Ковид-19 ще бъде тествана върху 30 хиляди доброволци и ще навлезе в третия, последния стадий на клиничните тествания през месец юли, заяви Франс прес.

Разработката е дело на биотехнологичната компания " Модерна " и е съфинансирана от държавното управление на Съединени американски щати. Решаващата фаза на тестванията, която ще разреши да си види въздействието й върху огромен извадка от здрави хора, ще би трябвало да дефинира нейната резултатност против Ковид-19.

Компанията " Модерна ", която е доста напред в международната конкуренция за изработката на настояща имунизация против новия ковид, чака да получи първите резултати от тестванията през септември. Нейния план получи финансиране в размер на 483 милиона $ от американското държавно управление. На 18 май от компанията оповестиха за първите насърчителни резултати при тествания върху група от 8 доброволци в границите на първата фаза на клиничните опити. Ваксинирането се прави с две дози при период от 28 дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР